Bolulu patates üreticileri iflasta Tarlada 23 kuruş marketlerde 1 TL

Bolu’da bu yılın patates hasadı gerçekleştirilmeye başladı. Patates üreticileri iflasın eşiğine geldiklerini, tarlarda bir kilo patatesin 23 kuruştan satıldığı ama buna karşın marketlerde ise kilosunun 1 TL7den satıldığını dile getirerek, bir kilo patatesin tarladaki maliyetinin 50 kuruş olduğunu ve büyük oranlarda zarar ettiklerini söylediler.

Bolulu patates üreticileri iflasta Tarlada 23 kuruş marketlerde 1 TL
Haber albümü için resme tıklayın

Haber: Kasım ŞAHİN – Faruk ÇİDEM

Bolulu patates üreticileri bu yılın ilk hasadını almaya başladı. Ancak, bu yıl büyük zarar ettiklerini dile getiren üreticiler, patates ekmekten büyük pişmanlık duyduklarını açıkladılar. Bu yıl tarlasından 2 tona yakın patates elde ettiğini dile getiren üretici Murat Güler, “Yıllardır çiftçilik yapıyorum, ekin ekiyorum, patates ekiyorum. Bu yıl ki gibi patatesten zarar ettiğimi hiç hatırlamıyorum. Şu an tarladan aracı kuruma 23 kuruştan kilosunu veriyorum. Bana bir kilo patatesin tarladaki maliyeti 50 kuruş. Zararı sizler hesaplayın” diyerek patates ektiğinden dolayı büyük pişmanlık duyduğunu dile getirdi.

Patates üreticisi Güler; “Ben patates üreticisi olarak tarlamdan aracı kuruma 23 kuruştan kilosunu veriyorum ama marketlerde 1 TL’den satılıyor. Aracı kurumun ne kadar bu hesabı da sizler yapın. Bolulu patates üreticileri büyük zarar içersinde. Bir işçiye günlük olarak 60 TL’de ödüyoruz, 65 TL’de taşıyıcıya ödüyoruz. Bize ne kaldı sıfıra sıfır elde sıfır, birde cepten para ödemek zorunda kalıyoruz. Bizlere sahip çıkacak bir kurum yok mu? Emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Böyle giderse Bolulu patates üretici artık bitmiştir” diye konuştu.

17 Ağu 2016 - 17:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.