Bolulular idama ne EVET ne de HAYIR dedi

Son aylarda ülke genelinde küçük yaştaki kız çocuklarının cinsel istimara uğrayıp tecavüz edilmesinin ve öldürülmesinin ardından “İDAM” konusu yeniden seslendirilmeye başlandı. Bolu’da yaptığımız özel röportajda Bolu halkı idam konusunda ne Evet ne de Hayır dedi.

Haber: Sercan ÇELİKBAŞ

Son zamanlarda çocuk istismarı olaylarındaki artış ve yarattığı infial toplumu derinden etkiledi. Ayrıca Türkiyeson 40 yıldır,PKK terörü başta olmak üzere, terör ile verdiği mücadelede büyük yaralar aldı. Giderek artan çocuk istismarı ve terör olayları toplumda büyük huzursuzluk yarattı. Halkın dilinde olan idam, politikacıların gündeme getirmesi ile yeniden tartışılmaya başlandı.

Geçtiğimiz günlerde Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terör suçları ve çocuk istismarlarına karşı Ekim ayında meclise idam teklifini getireceklerini açıklamıştı. Biz de Bolululara Destici’nin idam kararını sorduk. Bolulu vatandaşlar da idamın geri gelmesini şartlı olarak destekliyor.

MustafaCengiz(Arıcılıkla uğraşıyor); “İdam, çocuk istismarlarına gelsin, Fetöcülere gelsin, terör suçlularına gelsin, memleketini satanlara gelsin. Mustafa Destici’nin kanun teklifini destekliyorum.”

Emekli Mustafa Can;:“Tabi ki gelsin. Özellikle Çoçuk istismarına karşı mutlaka gelsin. Ama tüm alanları kapsaması doğru olmaz diye düşünüyorum Ülkenin birlik ve beraberliğine kastedenler e, terör olayları suçlularına bunlar için gelmesi isterim ve Destici’nin kanun teklifini destekliyorum.”

İşyeri sahibi Mustafa Altan: “İdamı istiyoruz. Fetö olayları ve çocuklara cinsel istismarda bulunanlara idam gelsin. Genel olarak idam olmaz çocuk istismarını ve Türkiye Cumhuriyeti’ne yanlış yapanlara idam gelsin. İdam adalet getirir getirmez orası bilinmez ama 250 tane şehit verdik biz bunu ne için verdik bunu yapanlar için idam istiyoruz Destici’nin açıklamasının arkasındayım. “

Emekli OsmanTunç; “İdam olsun. Çocuğa tecavüz eden adama niye acıyacaksın. Teröristlerin de ele başlarını asacaksın. Kananların suçu yok. Kandıranları asacaksın. “

Öğretmen Recep Acar; “İdama karşıyım. Türkiye Cumhuriyeti devletinde böyle bir şey olmamalı. Müslümanlığa aykırı. İdam yanlış uygulamaya gidebilir. İdam kararı örf ve geleneklerimize karşı. Suçlunun cezası kanunlarda yazıyor. Ben idama karşıyım.”

Emekli OrhanGürel : “ İdam daha önce vardı. Lüzumsuz olarak kaldırdılar. AB’ye yaranmak için kaldırdılar. İdam bir nebze çözüm olur ve caydırıcılık olur. Suçlarda azalma olur. Bu yüzden idam geri gelsin. Destici’yi destekliyorum. “

Eski Güvenlikçi Ali Dursun;“İdam bu memleket için çözüm değil. Ülkede demokrasi yok, adalet yok. Menderes’i astılar, Deniz Gezmiş’i astılarda ne oldu ? Abideleşti. İlk başta Çocukları eğiteceksin ki toplum bu suçlara yönelmesin. İdam bu ülke için çözüm değil ve idama karşıyım.”


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.