Bolulular otomobil zengini

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Motorlu Kara Taşıtları 2017 ve Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2017 verilerine göre Türkiye'de kişi başına düşen otomobil sayısını ve illere göre otomobil sayısını açıkladı.


Haber: Kasım ŞAHİN

2017 yılının verilerine göre Bolu’da 5 kişiye bir otomobil düştüğü ortaya çıktı. İlimizin her geçen yıllara göre nüfusunun atmasıyla birlikte kişi başına düşen araç sayılarında ekonomik şartlardan dolayı artışın gözlenmemesi bekleniyor.

Bu yıl ekonomik güçlükler nedeniyle otomobil alış ve satışında düşüşün yaşanmasıyla birlikte, kişi başına düşen araç sayısının 2018 yılında artması beklenmezken, ikinci el otomobil alım ve satımı işi yapan esnaflarında zor durumda olduğu öğrenildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.