Bolu’nun ekonomideki geleceği Gazelle Otel’de tartışıldı

Ak Parti Ekonomi İşler Başkanlığı tarafından 81 ilde başlatılan Kent Ekonomileri Forumu için Bolu’da bir çalıştay ve toplantı gerçekleştirildi. Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın, forumda oluşacak fikirlerin parti genel merkezine iletileceğini, ardından Bolu için oluşturulan ekonomik içerikli projelerin hükümet tarafından destekleneceğini söyledi. Sayın, katılımcılara forumda fikirlerini ortaya koymalarını önererek, “Bolumuzun ekonomisinin geleceği için bir mumda siz yakın” dedi.

Ak Parti Ekonomi İşler Başkanlığı tarafından 81 ilde başlatılan Kent Ekonomileri Forumu için Bolu’da bir çalıştay ve toplantı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Cumartesi günü Karacasu’da bulunan Gazelle Otel’de verilen öğle yemeği sonrası start alan çalıştay ve toplantının moderatörlüğünü Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Gençer yaptı. Çalıştay ve toplantıya Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu, ilçe belediye başkanları, Bolu Belediyesi Meclisi üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Ak Partili teşkilatlar, sivil toplum kuruluşu ve meslek kuruluşlarının temsilcileri katıldı.Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya davet edilmelerine rağmen CHP ve MHP’li siyasiler gerekçe bildirmeksizin katılmadıkları gözlendi. Sivil nitelikli ve istişareye dayanan yerel bir kalkınma hamlesi olan Bolu Kent Ekonomileri Forumu’nun açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın yaptı.

“DOĞRU İŞLER YAPANIN YANINDA OLMALIYIZ”

Sayın, konuşmasında, “Bolu’da yaşayan insanlar olarak Bolu’yu ve Bolu’daki sivil toplum kuruluşlarını temsil eden kuruluşlar olarak Bolulu olmanın bizim omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun gereğini yerine getirmek için yaptığımız bir toplantıdır bu. O nedenle AK Parti İl Başkanı olarak bu çalışmanın ev sahipliğini yapan bir siyasetçi olarak burada siyaset yapmayacağım. Siyaset geleneğinde bir şey vardır; İktidardakiler bir şeyler üretirler, muhalefette olanlarda mutlaka onlara karşı çıkarlar. Artık günümüz Türkiye’sinde bu ikilemden, kıskaçtan çıkmanın, bu siyasi taassuptan kurtulmanın, doğrularda, güzelliklerde hep birlikte olabilmenin, rakip bile olsa doğruyu yapıyorsa onun yanında ve birlikte olabilmenin erdemini mutlaka göstermeliyiz” ifadelerine yer verdi. Sayın, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “AK Parti Ekonomik İşler Genel Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilen bu forumun Bolu açısından için çok önemli çalışma olduğunu düşünüyorum. Bizim toplumsal bir rahatsızlığımız vardır, sürekli şikâyet ederiz. Eskilerin bir tabiri vardır; ‘Karanlığa küfretme, bir mumda sen yak’ İşte bugün burada bir mum yakmak için bir aradayız. Bolu için neler yapabiliriz, Bolu’nun artıları nedir, avantajları-dezavantajları nedir, artıları eksileri nedir bunun için buradayız. Gelecekte daha iyi bir Bolu bulabilmeleri için buradayız. Kent Ekonomileri Forumu yılda en az iki defa yapacağımız bir forum. Fakat bugün burada bulunan katılımcılardan ya da bugün buraya katılamayan ama gerçekten Bolu için talepleri olan insanlar olursa, yılda ikiden üç ya da daha fazla sayıda yapabilme imkânımız var.”

“DAHA İŞİMİZ BİTMEDİ”

Açıklamalarının devamında, koalisyon dönemlerinin ülke yönetiminde kayıplara yol açtığını savunan Sayın, “Türkiye’nin siyaset tarihi dönemlerine baktığımız zaman, tek parti dönemlerinin, tek partinin hükümeti oluşturduğu dönemlerin Türkiye’ye neler kazandırdığını bu arada geçen diğer zamanlardaki koalisyon dönemlerinde ülkenin ne kadar çok şey kaybettiğini, ne kadar gerilere gittiğini hepimiz yaşayarak öğrendik. AK Parti iktidara gelmeden önce 2002 yılında ülkenin milli geliri 230 Milyar dolardı bugün 780 Milyar dolar milli gelir üreten bir ülke haline geldik. Keza 2002 yılında kişi başına düşen milli gelir 3.492 dolardı bugün 10.500 dolar rakamlarına ulaştı. Burada siyaset yapmakta istemiyorum. Siyasi partinin, hükümetin çalışması olmasına rağmen siyaset üstü toplumun her kesiminde ekonomiyi temsil eden kişilerin bir araya geldiği bir toplantıdır. Sayamadığım birçok rakam var. Ama söylediklerim Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin göstergesidir ama bunları yapmakla daha işimiz bitmedi” diye konuştu. Prof. Dr. Mustafa Gençer ise amaçlarının Bolu’nun geleceğini bilimsel bir platformda gerçekçi veriler ışığında değerlendirmek olduğunu vurgulayarak; “ O yüzden bu toplantıda ele alınacak olan ve masaya yatırılacak olan konular büyük bir önem taşımaktadır” diye konuştu.


28 Nis 2013 - 20:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.