“Bombaların hedefi Türkiye’miz”

Türk Ocakları Genel Merkez ve Şube Başkanları İstişare Toplantısı, Bolu Gerede’de, yapılan toplantıda bir araya geldi. Üç ana esasa dayalı bir gündem etrafında gerçekleştirilen toplantıda, Türk Ocakları’nın geçen dönemde Türkiye'nin temel meseleleri hakkında ileri sürdüğü görüşler, teşkilat yapısıyla ilgili konular, projeler ve ülkenin iç ve dış politika gündemini işgal eden ana başlıklar tartışıldı.

HABER MERKEZİ

Türk Ocakları’nın tüm illerde bulunan şubeleri Bolu Gerede’de ortak toplantı yaptı. Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, açılış konuşmasında “Özellikle Çözülme Sürecinin ilk safhasından itibaren Ocak tarafından yapılan uyarıları hatırlattı. Türk milletinin aklı ve vicdanı olma sorumluluğuyla üretilen fikirler ve işaret edilen tehlikelere ülkeyi yönetenlerin itibar etmemesi, bugün gelinen vahim noktada muhakkak pay sahibidir.

Türk Ocaklılar, Türk milletine karşı taşıdığı sorumluluğun idrakiyle aşağıdaki hususları kamuoyunun dikkatine sunmayı, tarihî bir görev saymaktadır” diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ TARİHE GÖMÜLMELİ

Toplantıda Türkiye'de meydana getirdiği tahribatın bütün boyutlarıyla göz önünde olduğu "Çözülme Süreci” nin tamamen tarihe gömülüp terör örgütüyle akılcı mücadeleyi esas alan millî devlet stratejisinin vakit geçirilmeden yürürlüğe konulması gerektiği belirtildi.

Toplantıda ayrıca bildiriler yer aldı:

TEK ÇÖZÜM, MİLLİ YOL HARİTALARI

“İçine düşürüldüğümüz terör girdabı, ülkemizin en önemli gündemidir. Çözülme Süreci boyunca kuvvetlenen “etnik bölücülük”, vatan toprakları üzerinde terör kantonları kurmak, siyasi uzantıları vasıtasıyla etnik ayrışma sürecini hızlandırmak ve Suriye'de fiilen egemen hâle geldiği bölgeleri birleştirme hedeflerine aynı anda ilerlemek için büyük bir saldırı başlatmıştır. Bu büyük tehdit, Türk milletini yeni bir varlık-yokluk mücadelesiyle yüzleşmeye zorlamaktadır. Türk devletini yönetme sorumluluğunu üstlenenler, bu yakıcı gerçeği iliklerine kadar hissetmeli; millî yol haritaları dışında hiçbir çözümün mevcut olmadığını idrak etmelidirler.

Suriye iç savaşının, Rusya'nın müdahalesiyle birlikte evrildiği yeni güzergâh, Türkiye’nin sadece bölgesel değil küresel sonuçlar doğuracak bir yangına komşu olduğunu bütün açıklığıyla göstermektedir. Başta PKK ve IŞİD terörü olmak üzere, Suriye'deki yangının ülkemize sirayet etmesine sebep olabilecek bütün tehditleri gözeten millî bir dış politikaya, her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır.

TERÖRÜ LANETLİYORUZ

Ankara'daki menfur saldırı, terörün vahşi ve kanlı yüzünü milletimize tekrar gösterdi. Bir ateş denizine komşu hâle geldiğimiz bu günlerde patlatılan bombaların hedefi Türkiye’mizdir. Türk Ocakları olarak; katliamın ardındaki karanlık elleri lanetliyor, her türlü terörü şiddetle kınıyoruz. Bölücü-etnikçi fitnenin yol açtığı, küresel güçlerin bölgemize düzen verme çabalarıyla körüklediği bu şiddet ve vahşet ortamında hayatını kaybeden masum yurttaşlarımıza rahmet, yüce Türk milletine başsağlığı diliyoruz.

YÖNETİCİLER GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMELİ

Türkiye’yi yönetme sorumluluğunu üstlenenler, görevlerinin gereğini hakkıyla yerine getirmeli, ihmal ve aymazlıklara son vermelidir. Binlerce yıllık tarihe sahip Türk milleti, bu badireleri atlatacak güce sahiptir; yeter ki birlik içinde olalım. Büyük Türk milletine saygıyla duyurulur”

13 Eki 2015 - 18:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

zekai vuran - taban birlik olalim diyor,tavan istemeyiz diyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ekim 18:52