Böyle Önlem Dünyada Yok!

Yeniçağa’nın Eskiçağ köyünde vatandaşların sorunu ve bu soruna buldukları çözüm, insanların çaresiz kaldıklarında neler yapabileceklerinin bir göstergesi oldu. Yamaçta bulunan bir kaya evlerinin üstüne düşmesin diye odunlarla kayaya destek yaptılar.

Böyle Önlem Dünyada Yok!
Haber albümü için resme tıklayın

ÖZEL HABER: FARUK ÇİDEM

Yeniçağa’nın Eskiçağ Köyünde vatandaşların evlerinin tam üstünde yer alan kocaman bir kaya parçası insanların kabusu haline geldi. Eskiçağa’da bir taş maden ocağının şikayete konu olan patlatmaları, köyde büyük tehlikeye davetiye çıkarmaya devam ediyor. Maden ocağının köyün yakınında olması, beton santraline taş çıkarmak için aralıklarla büyük patlatmalar yaptığı iddiaları köylüler tarafından dile getiriliyor. Bu patlamalarla evlerini terk edenlerin olduğu, köyde korkunun hakim olduğu ortada. Patlamaların devamıyla birlikte, dağlardan kopan koca kaya parçaları köylüyü korkutmaya devam ediyor. Eskiçağ’da kopan bir parçanın, köylünün evine gelmesi halinde yaşanacakları düşünmek bile insanı ürpertiyor.

BEŞLİ SORUNU YERİNDE İNCELEDİ

İl genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli’nin yerinde incelemesi sonrası konuyu meclise, il genel sekreterine taşıdığı biliniyor. Bu güne kadar herhangi bir önlem alınmayan dev kaya parçası için ne yapılacağını ise köylü vatandaşlar merak ediyorlar. Kendilerince önlem almak adına, dev kaya parçasının altına uzun odunlar koyan köylü, çözüm istiyor. Daha evvel de patlamalar sonrası ahırlarının damlarını yıktığını iddia eden köylüler; “korkudan evimize giremiyoruz. O dev kaya parçası odunlardan kurtulup köye inerse binlerce cana mal olacaktır. İl genel meclis üyesi gelerek dev kayayı yerinde gördü. Konuyu ilgili yerlere götüreceğini söyledi ama henüz ilgililerden bir işlem gerçekleşmedi. Olası bir faciayla karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Facia olması halinde sorumlular bu olayın altından kalkamazlar” şeklinde konuştular.


09 Nis 2015 - 19:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.