Büyük bir vurgun yapılacağı ortada

Geçtiğimiz hafta gazetemizin manşetinden duyurduğumuz, Karacasu’da Orman Bölge Müdürlüğüne ait 53.036 metrekare arazinin, Kütahya Çavdarhisar Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait yeni binaların yaptırılması karşılığında Ankara’da ihaleye çıkmasına CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan sert tepki gösterdi.

ÖZEL HABER: FARUK ÇİDEM

Bolu'nun Karacasu beldesinde Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 53.036 metrekare arazinin 27 Ocak'ta Ankara'da ihaleye çıkmasına ve 53.036 dönüm arazinin satışına karşılık, Kütahya’da 9.250 metre kapalı alanı bulunan Orman Bölge Müdürlüğü idari binası, 13 Ha. sahanın yolları ve ihatası, 1.350 metre kare kapalı alanlı Çavdarhisar yangın acil durum ünitesinin projeleri anahtar teslimi yapılmak kaydıyla verilecek olmasına CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan tepki gösterdi.

BOLU'NUN EN KIYMETLİ ARAZİSİ

İhaleye çıkarılacak olan Orman Genel Müdürlüğü arazisinin Bolu'nun en kıymetli arazilerinden birisi olduğunu söyleyen Özcan; "Burası Bolu'nun en kıymetli arazilerinden bir tanesi. Bolu'daki turizm yatırımlarının yönlendirildiği bir alan. Buranın apar topar satılması için geçerli bir neden göremiyorum. Bolu'nun en kıymetli arazisi satılıyorsa bunun parasının Bolu'da kalması lazım. Neden Bolu'ya ve Bolululara ait olan bir arazi satılıp Kütahya'ya kamu binası yapılır bunu çözemiyorum" dedi.

BU AÇIK BİR PEŞKEŞ ÇEKMEKTİR

Arazinin satışıyla büyük bir vurgun yapılacağının ortada olduğunu belirten Tanju Özcan; "Burada büyük bir vurgun yapılacağı da ortada. Bu araziye 12 milyon fiyat biçilmiş ama yaptırılacak binaların muhammen bedeli 11 milyon lira olarak belirlenmiş. Bu tür kamu binaları yapıldığında %40 civarında bir kırım yapıldığını görüyoruz. Yani Kütahya'da yapılacak olan binaların ortalama 6-7 milyon liraya mal olacağı ortada. Bolu'daki arazinin kıymetinin 12 milyon olarak belirlenmesiyle zaten 5-6 milyon bir kar sağlanacak. Araziye biçilen değere göre metrekaresi 225 lira civarında oluyor. Ama orayı bir emlakçı aracılığı ile satmaya kalksanız fiyatı en az 6-7 katı olarak değerlendirilir. Bu yapılan Bolu'ya, Türkiye Cumhuriyeti'ne kazıktır ve açık bir peşkeş çekmektir" şeklinde konuştu.

MECLİSE TAŞIYACAK

Bolu için çok önemli olan bu konuyu meclise taşıyacağım. İkincisi; 27 Ocak'ta bu ihaleyi yapmakta ısrar ederlerse Bolu milletvekili olarak ihaleyi canlı olarak izleyeceğim. Müdahale etmem gerekirse de Bolu halkı adına ve Bolu menfaatleri için gerekli müdahalede bulunacağım.

Ben başka bir ilde bir mal satılıp parasıyla Bolu'ya yatırım yapıldığını hiç duymadım. Bunun aynısını Kütahya için yapsalar bütün Kütahya halkı ayağa kalkar. Hangi mantıkla hangi akla hizmet yapıyorlar bilmiyorum. Ayrıca Orman bölge müdürünün bu süreci Bolu'da ki siyasetçilerden gizleyerek yapmasını da çok manidar buluyorum.

BELEDİYE BAŞKANI BİLGİLENDİRİLMELİ

konu ile ilgili daha önce görüşlerini aldığımız Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili, arazinin akıbetiyle ilgili kendisine bir bilgi verilmediğini söylemişti. Kendisine bunu da hatırlattığımız Tanju Özcan; "Sonuçta burası Karacasu Belediyesi sınırları içerisinde ve imar planlarında turizm alanı olarak ayrılmış. Buraya bir kazma vurulmaya kalkıldığında Karacasu Belediye Başkanı'ndan ruhsat alınacak. Karacasu belediye başkanının bilgisi dışında bir iş yapılması yadırganacak bir şey. Belediye başkanı yarın bir gün burayı alacak olan, muhtemelen yandaş firmanın projesini uygun görmese ne olacak? Belediye başkanı halk tarafından seçilmiş ve halk adına karar veriyor. bu kişiye bilgi vermeden, düşüncesi bile almadan bu işi yaparsan o da başkan olarak 'ne oluyor kardeşim' der" dedi.

YARGI HAKKIMI KULLANACAĞIM

İhalenin feshi için bireysel olarak idari yargıya başvuru hakkımı Bolu'lular adına saklı tuttuğumu da ilan ediyorum. Önümüzdeki hafta Orman Bölge Müdürü'nün yanına giderek "ne oluyor" diye soracağım. Eğer bu ihalede ısrarlıysanız, ben ihaleyi yakından izleyeceğim ve yargıya taşıyarak bütün Türkiye kamuoyunun bilgisine sunacağımı da söyleyeceğim. bu konuyu gerekirse bakanla da paylaşacağım.

11 Oca 2016 - 18:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.