Çantanızda yüklü miktarda para ve altın bulundurmayın

Son günlerde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük metropollerde kapkaç olaylarının yeniden hortlaması üzerine Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, Bolulu vatandaşlara uyarıda bulundu.

Özel Haber: Kasım ŞAHİN

Yıllardır özellikleri kadınları hedef alan kapkaççılar yeniden hortlamaya başladı. Gözlerine kestirdikleri kadınları veya mülk satışlarının yapıldığı Tapu Müdürlükleri ve döviz bürolarında para alış verişi yapan şahısların çantalarını alıp kalıplara karışan, yeniden ortaya çıkması Bolu Emniyetini de hareketlendirdi.

Asayiş Şubesi yetkilileri, ilimizde kapkaç olayının olabilme ihtimali üzerine Bolulu vatandaşları uyararak; “Özellikle Bolulu kadınların yanlarında taşıdıkları çantalarında yüklü miktarda para veya altın taşımamalarını istiyoruz. Para veya altınların yanı sıra ihtiyaçları haricinde kredi kartlarını bile çantalarında bulundurmasınlar. Bir kapkaçının size yönelik eylemi olduğu taktirde, yüksek sesle bağırarak çevreden yardım istensin. Kapkaççılar sadece nakit para veya altın değil, piyasa değeri yüksek olan cep telefonlarına da dadanmaktalar. Genç kadınların cep telefonların pantolonlarının arka cebine koyarak, kapkaç olayını teşvik etmektedirler. Kesinlik değerli eşyalarınızı gözle görüler yerlerde taşımayın. Sırt çantalarında sırtınızda değil, vücudunuzun ön kısmında görebileceğiniz yerde taşıyın. En ufak bir şüphede de olsanız mutlaka 155 Polis İmdat hattını arayınız” dediler.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.