ÇAVUŞ’tan 2015 değerlendirmesi

Geçtiğimiz gün yerel basınla bir araya gelen Bolu Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş bilgilendirme basın toplantısında 2015 yılını değerlendirmesini yaptı. Kurum olarak 2015 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çavuş, özellikle İl Müdürlüğü bazında uygulamaya konulan ‘refakat ve yönlendirme’ hizmetlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından yerinde bir uygulama olması kanaati ile Türkiye genelinde birçok İl Müdürlüğünde de örnek alınarak uygulanan bir faaliyete örnek olduğunu belirtti

HABER: FARUK ÇİDEM

2015 yılında rehberlik faaliyetlerini ön plana çıkardıklarını söyleyen Çavuş; “SGK ile ilgili eksik bilgileri gidermek ve kurumu tanıtmak için 2015 yılında rehberlik faaliyetlerine ağırlık verdik. Esnaf odalarına ve kurumlarla bu faaliyetleri yürüterek bilgi eksikliklerini giderek güzel bir çalışma yaptık. Bu çalışmalarımız kayıt dışı çalışmayı da büyük ölçüde önledi ve sigortalı çalışan sayısına yansıdı. Bu faaliyetleri 2016 yılında da artırarak devam ettireceğiz” dedi.

GEREDE VE MUDURNU’YA MÜDÜRLÜK

2016 yılında en önemli hedeflerinin başında tarım sektöründe çalışanların sigortalı olmalarını sağlamak olduğunu belirten İl Müdürü Çavuş, bu konuda köy muhtarları ve Ziraat odaları başkanlarıyla koordineli bir çalışma yürütecektir. 2015 yılında Gerede ve Mudurnu İlçe Merkez Müdürlüklerini de açarak o bölgedeki vatandaşlara ve kurumlara büyük kolaylık sağladıklarını belirten Çavuş, Kurum Başkanlığı kararı ile Göynük İlçe Merkez Müdürlüğünün de Ocak ayı içerisinde faaliyete geçeceğini söyledi.

İLK 10 İL ARASINDAYIZ

İlimizde faaliyet gösteren Mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Prim borçlarını ödeme konusunda titiz davrandıklarını belirten Çavuş; “Tahakkuk eden borcun tahsilatı konusunda ülke genelinde ilk 10 ilin arasında yer alıyoruz. Tahsilât oranımız %84 civarında. Bunda kurum olarak bizim titiz çalışmamız ve alacaklarımızı takip etmemizin etkili olduğu kadar Bolu halkının da bu konudaki titizliğinin de etkisi vardır. Aynı başarıyı taksitlendirilmiş borçlarda da görüyoruz. Taksitlendirilmiş borçlarda da %90 civarında bir tahsilât oranımız var” dedi.

01 Oca 2016 - 19:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

yahya - kaç kişinin malını haczedip tefeci kılıklı heriflere peşkeş çektiğinizide açıklasaydın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ocak 19:01