Çevrecilerden davet var

‘Let’s do it!’ modeli Cumartesi günü Karaçayır parkında gerçekleştirilecek.

4 Mayıs 2013 tarihinde Karaçayır parkında gerçekleşecek olan ‘Hayat Fest’ etkinliği ile ‘Let’s do it!’ modelini Bolu’lu yurttaşlara anlatmaya çalışan ve tamamı gönüllülerden oluşan çevreciler tüm Bolu’lu yurttaşları temizliğe davet ettiler. Açacakları stantta atık pil toplayıp doğal hayatı atık pillerin yarattığı tehlikeden kurtarmayı hedefleyen çevreciler, yaz aylarında gerçekleşecek olan geniş çaplı katı atık toplama projeleri için başvuruları da toplamaya başlayacaklar.2008 yılında Estonya’da 50.000 kişinin katılımıyla gerçekleşen ‘Let’s do it!’ çalışması 2012 yılında dünya üzerinde Türkiye’de dahil olmak üzere 96 ülkede toplam 115 temizlik düzenledi. 7 milyon gönüllünün yer aldığı çalışmada bir günde seçilen bölgede ki katı atıkların tamamına yakını temizlenmişti.2012 yılında Türkiye’de Üsküdar ve Adalar (İstanbul), Burdur, Bolu ve Amasya olmak üzere toplamda 5 noktada yapılan çalışmalar 2013 yılında gönüllülerin çalışmalarıyla Bolu’da tekrar hayat bulmayı bekliyor.

Let’s do it!’ Bolu temsilcisi Çağlar Akay ‘ Bolu yeşilin merkezi. Müthiş bir doğaya sahip olsa da bu doğayı temiz tutmak sanıldığı kadar kolay değil. Bu güzel doğayı ve şehri gelecek nesillere aktarmak istiyorsak bilinçli bir şekilde çalışarak şehrimizi el birliğiyle daha temiz bir kent haline getirmeliyiz. Bu açıdan herkesi dünya ile eş zamanlı gerçekleştireceğimiz çalışmalarımıza bekliyoruz.’ dedi.

06 May 2013 - 20:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.