Cezaevi için çalışmalar başladı

Gerede Cezaevi Projesi ihalesini kazanan Arıtürk firması, ilçemiz Gerede’de hafriyat çalışmalarına başladı.

Haber: Ceylan Bekyoz

Gerede’de yapılması planlanan L Tipi Cezaevi için düğmeye basıldı. Firma yetkilileri ödenek tahsisinin ardından 1 paletli ve 1 kamyonet ile hafriyat çalışmaları için düğmeye bastı.

Gerede Ceza İnfaz Kurumları için 111 milyon 274 bin TL ödeneğin sonuca bağlanarak Teknik İşler Daire Başkanlığı’na aktarılmasının ardından ihaleyi alan firma yetkilileri hafriyat çalışmaları için kolları sıvadı.

Proje bedeli 120 milyon TL olan Gerede Cezaevi Projesi’nin ihalesi Adalet Bakanlığı Teknik Daire Başkanlığı tarafından 25 Temmuz Salı günü gerçekleştirilmişti. 9.858 m² alana yapılacak olan Gerede Cezaevi Projesi’nin ihalesi 25 Temmuz Salı günü gerçekleşti. Gerede’de gerçekleştirilecek en büyük proje olacak olan Gerede Cezaevi Projesi’nin L Tipi ve Açık Cezaevi ile beraber hizmet binası, idari, askeri lojmanlarının yapımı için ihaleyi kazanan Arıtürk firması ödenek tahsisinin onaylanması ile birlikte ilk kazmayı vurdu.

Cezaevi 1 L tipi ve 1 adet açık cezaevinden oluşacak. L tipi cezaevi 1200 mahkum kapasiteli, açık cezaevi ise 500 kapasiteli olacak ve toplamda 1700 kapasiteli bir cezaevi Gerede’ye inşa edilecek.

21 Eyl 2017 - 12:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.