CHP’de aday belirleme takvimi değişti

Cumhuriyet Halk Partisinde 2014'te yapılması planlanan yerel seçimlerde belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclisi üyesi aday adayı olarak başvuracak üyeler ile muhtar adayları için eğitim programı gerçekleştirilecek. CHP’de daha önceki aday belirleme takvimin Nisan ayı içinde açıklanması, adaylarında Haziran ayı içersinde belirlenmesi bekleniyordu. CHP’de aday adaylarının Eylül ve Aralık ayı içersinde parti içi eğitim çalışmasına tabi tutulacak olmaları kafaları iyice karıştırdı. Bu takvime

Haber; Duygu Kaya

CHP Genel Merkezi aday adaylarıyla yerel seçimler öncesinde parti içi eğitim çalışması yapacak. Eğitim çalışmaları Eylül ayında başlayıp Aralık ayında son bulacak.

Yerel seçimler yaklaşırken, CHP'nin yerel yönetici aday adayları için parti içi eğitim çalışmalarının 7 Haziran'da başlanacağı belirtildi. 2014'te yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclisi üyesi aday adayı olarak başvuracak üyeler ile muhtar adayları için eğitim programı düzenlenecek. Bütün şehir ve Büyükşehir kapsamında olan 30 il için iki gün, diğer 51 il için ise bir gün olarak programlanan "Yerel Yönetim Aday Adayı Eğitimi", bu illeri kapsayan bölge merkezlerinde yapılacak. Katılımcıların aday olacakları ilin bulunduğu bölge merkezi dışında başka bir bölgede eğitime katılamayacağı belirtildi. Kayıt sonrasında eğitimin nerede yapılacağına ilişkin bilgi ise il başkanlıklarından alınabilecek. Genel merkezce startı verilen yerel seçim çalışmaları Bolu’da da tüm hızıyla devam ediyor. Merak edilen konu aday belirleme işleminin ne zaman gerçekleşeceğiydi. Genel Merkez öncelikle aday adaylara eğitim verme kararı aldı. Bolu Olay gazetesi olarak CHP Bolu Belediye Başkan aday adayı Yüksel Ceylan ile yapılacak olan eğitim çalışmalarını konuştuk. Ceylan;‘’Haziran ayında Parti Meclisinin toplanarak olağanüstü toplantı yapılacağı yönünde bir duyum aldık. Bu toplantı sonrasında aday belirleme noktasında bir takvimin yayınlanacağını düşünüyorum. Bu takvimi merkez karar yönetim kurulu açıklayacak. Parti meclisi ona yetki vermiş. Dün partiye genelge gelmiş. Bu genelgede belediye başkan adayları, belediye ve il genel meclis üyesi aday adaylarının bir çalışmadan geçmesi gerektiği belirtilmiş. Müracaatlar başlıyor. 15 Eylül’de ilk çalışma gerçekleştirilecek. 15 Eylül’de Bolu, Düzce, Kastamonu illerinin aday adayları bu çalışmaya katılacak. Bu takvime göre Temmuz ayında büyük şehirlerde aday adaylarının eğitim çalışmaları başlayacak. En son 1 Aralık’ta tüm şehirlerin çalışmaları bitmiş olacak. Sadece büyük şehirler biraz daha erken tamamlayacak. Küçük belediye başkanlıklarında 15 Eylül’den itibaren başlayıp 1 Aralık’a kadar eğitimler sürecek.’’ Dedi. Ceylan sözlerini; “Durum bundan ibaret tabi biz aday adayları olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hayırlısı neyse o olsun.” Şeklinde tamamladı.

23 May 2013 - 21:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.