CHP’lilerin feryadına Ak partililer duyarsız kaldı

Karaçayır parkında bulunan tren ve vagonların kafeterya olarak 10 yıla kadar kiraya verilmesiyle ilgili raporun görüşülmesi sırasında AK Partili ve CHP’li meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

CHP’lilerin feryadına  Ak partililer duyarsız kaldı
CHP’lilerin feryadına  Ak partililer duyarsız kaldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Bolu belediye meclisinin Ağustos ayı 2.oturumunda Karaçayır parkında bulunan tren ve vagonların 5393 sayılı belediye Kanunu’nun 18 maddesinin e bendine göre kafeterya olarak 10 yıla kadar kiraya verilmesiyle ilgili plan ve bütçe komisyonundan gelen raporun görüşülmesi sırasında çeşitli tartışmalar yaşandı. Plan ve Bütçe komisyonu adına kürsüye gelerek konuşma yapan komisyon başkanı Mehmet Özbostancı 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18. Maddesinin (e) bendinde, "Taşınmaz mal alımına, satımına, takasına, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması halinde tahsisin kaldırılmasına; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi otuz yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı ayni hak tesisine karar vermenin." Belediye Meclisinin görev ve yetkisinde olduğunu hatırlatarak ; “Bu bağlamda; Mülkiyeti Belediyemize ait Karaçayır Mahallesi tapunun 258 ada, 1 parsel ve 245 ada, 2 parsel üzerinde, Karaçayır parkında bulunan tren ve vagonların, "5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18. Maddesinin (e) bendine göre kafeterya olarak 10 yıla kadar kiraya verilmesine, kiralama iş ve işlemleri için Belediye Encümenine yetki verilmesine komisyonumuzca karar verilerek Meclis görüşüne sunulmuştur.” Dedi.

CHP’li üyeler şerh koydu

Konu ile ilgili komisyon raporuna CHP’li Cahit Görüş ve Erhan Beykoz’un şerh oyu verdiğine dikkati çeken Özbostancı’dan sonra kürsüye gelerek konuşan CHP’li meclis üyesi Erhan Beykoz “Kara çayır Mahallesi'nde bulunan park alanı içinde konuşlandırılıp kafeterya olarak kullanılmak istenen 1 Lokomotif ve 2 Vagondan oluşan grubun, konulmak istenilen bölgede aynı vasıfta 3-4 adet daha işyerinin olması ve bunların insanların rahatça oturabileceği, hareket edebileceği alanların iyice sınırlandıracağı düşüncesiyle şerh oyu vermeyi uygun gördük” dedi. Beykoz; “Bu nedenle kafeterya olarak kullan ılmak istenen 1 Lokomotif ve 2 Vagonun, şehirde bulunacak başka alanlara konuşlandırılmasının daha iyi olacağı düşüncesindeyiz. Ayr ıca, bunların kullanım süresinin 10 yıla kadar olmasının uzun süre olduğu, en fazla 5 yıl ile sınırlandırılması gerektiğini düşünüyoruz. ” Dedi. Beykoz Karaçayır parkında ihtiyaca cevap verecek nitelikte yeterli sayıda kafeterya olduğunu vurgulayarak; “Karaçayır parkına geçtiğimiz günlerde gittiğimde halkımızın rahatça dolaşabildiği, termosundaki çayla ve çantasındaki simitle rahatça yemek yiyebildiği bu alanın onlar için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüm. Bu alanda kafeterya tarzında bir işletmeye onay verilmesi halkın bu olanağının ortadan kalkması ve her şeyin ücret karşılığında piyasa mantığıyla sunulması anlamına gelmektedir. Komisyonun bu görüşüne rağmen meclisin sağduyu ile hareket ederek buradaki yaşam alanlarının yok edilmesine geçit vermemesini istiyorum. Eğer orasının da kafeterya tarzında bir yer haline gelmesine izin verirsek Bolu halkı Karaçayır parkına gittiğinde çimlerde oturarak çayını ve simidini yemek zorunda kalacak. Bu durumda da belediye yetkilileri çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle çimlerde oturan vatandaşlara ceza yazmak zoruna kalacak” şeklinde konuştu. Beykoz sözlerini “Eğer buna meclis olarak onay verecek olursak belediye eliyle vatandaşların yaşam ve hayat alanlarını bitirmiş olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Ben olaya farklı bir açıdan bakıyorum

Beykoz’dan sonra konuşan AK Partili meclis üyesi Mehmet Özbostancı olaya farklı bir açıdan baktığını söyleyerek; “Orada bir peyzaj düzenlemesi yapılırsa belediye bunlardan birini tercih edebilir. Burada biz kiralama iş ve işlemleri ile ilgili olarak belediye encümenine yetki verilip verilmemesini oylayacağız” biçiminde konuştu. Vagonların kış döneminde büyük bir rağbet göreceğini vurgulayan Özbostancı “O işletmenin kurulacağı alan Karaçayır parkının ölü noktalarından birinde bulunmaktadır.Genelde de bu tip işletmeler parkların ölü noktalarında kurulur. Oraya çok fazla vagon koymadan özellikle kış dönemlerinde Bolu halkının güzel bir mekâna kavuşacağını düşünüyorum” biçiminde konuştu. Daha sonra yapılan oylamada Plan ve Bütçe komisyonundan gelen komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Rapora CHP gurubunun ret oyu verdiği görüldü.







13 Ağu 2013 - 22:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.