Cumhurbaşkanı tarafından yönetilen büyük bir proje

1 Kasım genel seçimlerini değerlendiren CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Türkiye’nin çok zorlu bir seçim sürecinden çıktığını belirterek; “Ben bu sürecin AKP ve Cumhurbaşkanı tarafından yönetilen büyük bir proje olduğunu düşünüyorum. MİT müsteşarının milletvekilliği başvurusunun geri çevrilmesinden bugüne değin uzanan ve ustalıkla yönetilen bir proje” olduğunu söyledi.

Haber: Kasım ŞAHİN

Karsu, seçimlerle ilgili çarpıcı açıklamalarını şöyle sürdürdü; Cumhurbaşkanı ve başbakan 7 Haziran seçimlerinde AKP muhaliflerinin %60’ı bulmasından bir ders çıkaramadı. Her zaman sarıldıkları milli iradeyi yok saydılar. Tüm bunlar olurken genel başkanımızın ve parti yöneticilerimizin sağduyulu tavrı takdiri hak etmektedir. CHP son derece uzlaşmacı bir üslupla koalisyon masasına oturdu. Ancak o masada konuşulan konu koalisyon değil bir seçim hükümeti kurmak ya da AKP’nin azınlık hükümetine destek talep etmekti. Koalisyon hükümetinin kurulması için çaba gösterilmedi. Cumhurbaşkanı, 45 günlük sürenin dolmasına daha 5 gün varken, keyfi davranarak Kılıçdaroğlu’na hükümet kurma görevi vermedi. Nihayet erken seçim kararı alındığında bir seçim hükümeti kurulması gündeme geldi. Burada da AKP’nin projesi yürümeye devam etti. Siyasi ahlaka hiç uygun olmayan biçimde partilerin ileri gelen isimlerine bakanlık daveti gönderildi. Bu MHP’nin bölünmesinde pay sahibi oldu. Tuğrul Türkeş başbakan yardımcısı oldu ve partisinden uzaklaştırıldı. Seçim hükümeti adıyla kurulan hükümet bir AKP hükümeti haline getirildi.

ÜLKEYİ YÖNETEN SİZLER NEREDEYDİNİZ?

Bu arada daha düne kadar kol kola gezdikleri HDP’ye savaş açtılar. Art arda şehit cenazeleri gelmeye başladı. Bir yandan PKK yeniden diriltilirken, diğer yandan TIR’larla silah desteği verdikleri IŞİD ülkemizde saldırılar düzenlemeye başladı. Suruç’ta bomba patladı. HDP’nin mitinglerinde bombalar patladı. Ankara’da, Türkiye’nin başkentinde, şehrin göbeğinde onlarca insanımızın canı alındı. Sınır ötesi operasyonlar düzenlendi. Ülke adeta savaş alanı haline getirildi. Cumhurbaşkanı bu dönemde çıkıp itiraf etti ve dedi ki “Çözüm sürecinde PKK mühimmat depolamış.” Burada önemli bir soruyu sormak gerekir, PKK mühimmat depolarken bu ülkeyi yöneten sizler neredeydiniz? Ülke kan ağlıyor, siz çıkıp “400 vekil verin sorun çözülsün.” diyorsunuz. Siz bu halkı tehdit ediyorsunuz.

Ülkeyi kan içinde seçime götürüyorsunuz. Halkı korkutarak halktan oy istiyorsunuz. Büyük borçları olan, kaos ortamından sıkılan ve güvenlik endişesi duyan halkımız çizdiğiniz istikrar tablosuna yeniden dönmek için size oy veriyor. Projeyi çok iyi idare ettiniz, süreci çok iyi manipule ettiniz. Bundan sonra verdiğiniz sözleri tutmanız gerekiyor. Daha ilk günden asgari ücretin 1300 lira olması konusunda çamura yattınız. Bundan sonra buna hakkınız yok.

04 Kas 2015 - 18:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.