Cumhuriyet olmasa Bizde olmazdık

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89.yılı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu şubesine üye olan 86 yaşındaki Mustafa Kemal Özkök Cumhuriyetin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyerek...

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89.yılı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu şubesine üye olan 86 yaşındaki Mustafa Kemal Özkök Cumhuriyetin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyerek Türk gençliğini Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkmaya çağırdı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu şubesi Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 89.yılı nedeniyle çok önemli bir konuğu ağırladı.86 yaşındaki Mustafa Kemal Özkök ADD Bolu şubesine üye olarak “Atatürk’ün ideolojisini en iyi şekilde temsil eden, onun eserlerine sahip çıkan Atatürkçü Düşünce Derneğine üye olmaya karar verdim. Tüm halkımızı özellikle de eserlerini emanet ettiği Türk gençliğinin Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkmasını istiyorum” dedi.1926 yılında Seben’de doğan Mustafa Kemal Özkök Milli mücadele sırasında İsmet İnönü ve 7 arkadaşının doğduğu köy olan Kozyaka köyünde bir gece konakladıktan sonra iki koruyucu eşliğinde Nallıhan’ın Eğmir köyüne gittiğini söyledi. Özkök; “İsmet paşa ve arkadaşları oradan Mihaliç (Sarıköy-Yunus Emre İstasyonu)’na uğurlanıyorlar. Oradan da Atatürk’le buluşarak trenle Ankara’ya gidiyorlar” dedi. Bugün 86 yaşında olduğunu ve Mustafa Kemal Paşa ile arkadaşlarının kurduğu cumhuriyette yaşamaktan dolayı büyük bir memnunluk duyduğunu vurgulayan Özkök; “Aradan geçen yıllar içinde büyük Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin laik ve demokratik yapısının giderek bozulduğunu ve değişime uğradığını üzülerek görüyorum. Bu nedenle Atatürk’ün ideolojisini en iyi şekilde temsil eden, onun eserlerine sahip çıkan Atatürkçü Düşünce Derneğine üye olmaya karar verdim. Tüm halkımızı özellikle de eserlerini emanet ettiği Türk gençliğinin Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkmasını istiyorum” biçiminde konuştu. Ziyaretten büyük bir memnunluk duyduğunu söyleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu şubesi başkanı Elfaz Temiz ise “Sayın büyüğümüz Mustafa Kemal Özkök süreci çok güzel özetledi. Bize söyleyecek fazla bir söz bırakmadı. Cumhuriyetimizin 89.yılında derneğimize üye olması çok güzel ve anlamlı bir davranış. Derneğimize üye olduğu için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

28 Eki 2012 - 18:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.