DAEŞ operasyonunda tutuklanan 3 kişi tahliye edildi

Bolu’da geçtiğimiz yıl Kasım ayında DAEŞ terör örgütüne karşı yapılan operasyonlar çerçevesinde yakalanarak cezaevine gönderilen M.Z.C, Ü.E ve A.Ş dün çıkarıldıkları Bolu Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi.

Haber: Semih BAYKAL

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, terör örgütü DAEŞ'in faaliyetlerinin açığa çıkmasına yönelik geçtiğimiz yıl Kasım ayında operasyon yapmıştı. Dört ev ve bir işyerinde eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda örgütün üyesi oldukları ve örgüt adına propaganda yaptıkları tespit edilen 4 kişi gözaltına alınmıştı. Şahısların ev ve işyerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silah, iki kurusıkı tabanca, çok sayıda mermi ve doküman ele geçirilmişti. Yakalanarak gözaltına alınan 4 kişi ‘den terör örgütü propagandası yapmak suçunda Ü.E, A.Ş ve MZC tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.K ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Terör örgütü propagandası yapmak suçundan 3 buçuk aydır cezaevinde bulunan Sanıklardan M. Z. C. hakkında ‘ruhsatsız silah bulundurmak, terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘toplumu alenen kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçlarından toplam 11 yıla kadar, Ü. E. hakkında ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan 11 yıla kadar, diğer sanıklar için de terör örgütü propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa sürüklemek suçundan 8 yıla kadar hapis istemiyle dün Bolu Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıktılar.Sanıkların ailelerinin de hazır bulunduğu duruşma da Ü.E, A.Ş ve MZC savunmalarını yazılı olarak yaptılar.

TERÖRİST DEMEM

Mahkeme de yazılı savunmaların alınmasının ardından M.Z.C, ilk yakalandıkları zaman İl Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadelerinin yanlış anlaşıldığını ifade etti. M.Z.C, “Konuşmalarımızda genel olarak dini terminoloji kullanmaktayız. Bana emniyette sorulan ‘İŞİD terör örgütü mü?’ şeklindeki soruya ben terör örgütü diye cevap vermedim. Onlara terör örgütü de diyemem terör örgütü değil de diyemem. Ama yaptıkları caiz değildir. Biz terörist veya buna benzer kelimeler kullanmayız. Benim dinimde terör eylemlerine bir sempati duyulmaz ve terör eylemi yapılmaz. Kesinlikle İŞİD propagandası yapmadım” dedi.

CIMBIZLA SEÇİLMİŞ GİBİ ÖZELLİKLE IŞİD’LE İLGİLİ OLANLAR DELİL OLARAK ALINMIŞ

M.Z.C’den sonra yazılı olarak yaptığı savunmanın yanında sözlü olarak da savunma yapan A.Ş., “Tevhid bilimini benimsemiş biriyim. Şehit yakını olduğum için böyle şeylere ilgi duyuyorum ve paylaşıyorum. Paylaşımlarım sadece bu sebepledir. Kesinlikle propaganda amacım yoktur” dedi. A.Ş.’nin avukatı da özellikle İl Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadelerin yanlış anlaşıldığını söyleyerek, sanıkların şeriat getirmek ya da başka bir şey getirmenin söz konusu olmadığını söyledi. Ayrıca Avukat, sanıkların sosyal paylaşım sitelerinde herkesin rahatça ulaşabileceği şeyleri paylaştıklarını ve bir den fazla paylaşımlarının olduğunu, ancak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin bu paylaşımlardan cımbızla seçer gibi özellikle IŞİD’le alakalı olanları delil olarak seçtiğini söyledi.

KARAR

Mahkeme Başkanı, delilleri karartma durumunun ortadan kalkması ve kaçma şüphelerinin bulunmaması gerekçesiyle M.Z.C, Ü.E ve A.Ş.’nin tahliyesine karar verdi. Ayrıca adli kontrolle serbest bırakılan M.K’nin de başka bir suçtan 8 ay ceza aldığı ve şu anda Açık Cezaevinde yattığı öğrenildi. Mahkeme M.K’nin de savunmasının alınması gerekçesiyle 10 Mart tarihine ertelendi.

23 Şub 2016 - 17:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.