Darbe üzerine

Makinist yazdı...

15 Temmuz gecesi 28 Şubat darbesinden sonra 20 yıl sonra ülkemiz yeniden darbe sözünü duydu…1980'den bu yana tam 36 yıl geçmiş…

Türkiye darbelere uzak bir ülke değil.

Darbe dönemlerinde gözaltılar, tutuklamalar, işkenceler, kayıplar ve ölümler de oldu.

Eski darbelerde de elbette Amerika'nın parmağı ve darbenin sivil ayağı vardır.

Ne var ki;

Hiçbir darbe sivil halkı doğrudan hedef almadı.

Hiçbir darbe ve hatta işgal yıllarında bile meclis bombalanmadı…

Salt bu iki sebep bile… Darbecilerin en azılı hainler olduğunu kabule yeter.

Bu nedenle cemaatin içinde yer alan insanlar;

Bir MİT müsteşarının gözaltına alınmaya çalışılmasını sorgulamamışsa, 17-25 Aralık 2013'de "ama bu operasyon yolsuzluk mücadelesini değil milletin seçtiği hükümeti düşürmeyi" hedefliyor diyememişse, Devletin içinde devlet olmaktan mutlu olmuş ve cemaat faaliyetleri açıkça terör faaliyeti olmasına ve bangır bangır ilan edilmesine rağmen kulak kabartmamışsa, Gizli gizli toplanmaya devam etmişse, Bank Asya'yı, Kimse Yok mu Derneğini kutsal görüp Evini-arabasını satıp buralara yatırmışsa… Hülâsa devlete rağmen devletim ve milleti de tanımam demişse; Eli kanlılar bu kitleden cesaret alarak vatana kastedebilmişse, Bu kişinin 15 Temmuz gecesinden sorumluluğu yok mudur? Devletin bu insanı sorgulaması ve haddini bildirmesi en tabii bir hak değil midir? Bu hakkını da arama, el koyma, izleme, gözaltı ve tutuklama tedbirlerine tatbik ederek kullanması gayet tabii değil midir?

06 Eki 2016 - 15:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.