Deprem şehitlerini saygıyla anıyoruz

Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Adem Evcil, 12 Kasım depreminde hayatlarını kaybeden deprem şehitlerini unutmayarak, saygıyla andıklarını dile getirdi.

Haber: Kasım ŞAHİN

12 Kasım depremi nedeniyle bir açıklama yapan Evcil, 30 Saniye bir insan hayatında ne kadar değerli olabilirdi ki? Neleri kaybedebilirdi? Hayatında ne değişebilirdi? Bundan tam 16 yıl önce saatler 18.57’yi gösterirken tam 30 saniye süren Deprem olmuştu! Kimimiz adını ilk kez duyuyorduk DEPREM kelimesinin. Daha ne olduğunu anlamadan kimimiz evimizi, kimimiz annemizi,kimimiz babamızı,eşimizi,çocuğumuzu,arkadaşımızı kaybetmiştik. Hayatımızda hiçbir şey 30 saniye önceki gibi olmayacaktı! Yıkmıştı hayallerimizi DEPREM ayırmıştı yollarımızı sevdiklerimizle. 'Sesimi Duyan Var Mı ? ' her yerden bu ses yankılanıyordu. Ambulans sesleri gecenin karanlığını yarıyordu 30 saniye önce yerinde duran sokaklar, binalar, marketler, evler artık yoktu! Soğuktu, açtık utana utana girmiştik ekmek kuyruklarına, sıcak aş sıralarına ilk kez belki de bu kadar yan yanaydı zengin ve fakir aynı çaresizliğin ayazında üşüyordu! 710 can almıştı 30 saniye,2678 kişiyi yaralamıştı! Derken nemi oldu 16 sene geçti ve İnsanlığı çağın hastalığı bir kez daha vurdu UNUTULDU!

16 yıl sonra bugün gözlerimi kapattığımda 30 saniyenin şiddetini yüreğimde hissediyorum! Deprem şehitleri Saygıyla anıyorum. Rabbim milletimize bir daha böyle acıları yaşatmasın.

12 Kas 2015 - 18:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.