Depremi yaşatan simülasyon tırı

Topluma deprem farkındalığı kazandırmayı ve afet bilincini artırmayı amaçlayan AFAD'ın Gezici Deprem Simülasyon Tırı ilimize geldi. AFAD görevlileri tarafından vatandaşlar depreme karşı bilgilendiriliyor.

Haber: Aysun Beykoz

AFAD'ın tüm Türkiye'yi dolaşarak toplumda deprem bilincini artırmak ve afet farkındalığı kazandırmak amacıyla yola çıkardığı Gezici Deprem Simülasyon Tırı, ilimize geldi. İlk gün Kent Meydanında vatandaşların ziyaretine açılan tır, ikinci gün ise Mebrure İlhan Bağışgil Anaokulu öğrencileri için ziyarete açıldı. Anaokulu önüne gelen tırda minik öğrenciler, deprem simülasyonu ile depremi birebir yaşadı. Öğrencilere, AFAD görevlileri tarafından deprem anında yapılması gerekenler konusunda bilgiler verildi.

DEPREMLER YENİDEN CANLANDIRILIYOR

İçişleri Bakanlığı'nca 2021 yılının Afet Yılı ilan edilmesinin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Gezici Deprem Simülasyon TIR'ı hayata geçirildi. Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırında 1999 Düzce ve İzmit, 2003 Bingöl ve 2011 Van depremleri yeniden canlandırılıyor.

18 Mar 2021 - 12:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.