-

DİKKAT SİSTEM ERROR VERİYOR !!!

Onur Ustaoğlu'nun kaleminden konuşan yazı...

DİKKAT SİSTEM ERROR VERİYOR !!!
Büyütmek için resme tıklayın


Yazıyı Eda Bayraktar’ın sesinden dinlemek için videoyu çalıştırın...



Bazen bazılarının nöronlarınızla dalga geçtiğini düşündüğünüz olur mu? Sizi bilmem ama benim bu aralar yaşadıklarımdan dolayı böyle düşündüğüm çok oluyor. Şimdi “bende Nöron diye bir şey yok” diyenler olabilir ama farkında olmasanız da sizde de milyarlarca nöron var ve tahmin edemeyeceğiniz bir hızda çalışıyorlar. Tamam, tamam Türkçesini söylüyorum, beynimiz ve vücudumuz milyonlarca sinir hücresinden oluşur bu sinir hücrelerine de Nöron denir sanırım daha açıklayıcı oldu

Neyse yani nöronlarımıza iyi davranmamız lazım onları üzmemeliyiz yormamalıyız ama ne yazık ki günümüzde yaşadığımız bazı olaylara milyarlarca nöronunuz olsa bile akıl erdiremiyorsunuz. Şimdi izin verirseniz sizlere gecen haftalarda yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Biliyorsunuz fiziksel engellenen biri olarak kimi zaman doktor raporu ile kullanılan ilaçlar kullanmamız gerekir ve bunun içinde hastaneye gitmemiz alanında uzman doktorlara muayene olmamız gerekir. Benimde ilaç almak için kullandığım doktor raporumun suresi bitmişti. Eve en yakın her zaman gittiğim devlet hastanesine gittim. Orada beni yıllardır tanıyan ve gerektiğinde ilaç veren doktorun yanına uğradım. İlaç almak için kullandığım rapor bitti. Bunu yenileyelim dedim.

Beni yıllardır tanıyan doktorun verdiği yanıt : “Onur artık devlet hastanesinde senin ilaçlarına rapor yazamıyoruz “ oldu. ee iyide ben ne yapacağım? Dedim. “Sen üniversite hastanesine gideceksin orada sana rapor verirler dedi.” Beni gönderdi. Neyse üniversite hastanesine gittik. Raporumuzu aldık. Raporu aldığımız doktorun unvanına ve branşına baktım. Devlet hastanesindeki doktorla aynı branşta uzman bir doktor! Niye öbür doktor rapor vermedi de bu verdi anlamadım.

Birde şöyle bir şey var. Ben özellikle hastaneye gitmekten ve hastanede beklemekten hoşlanmam çünkü grip veya benzeri ateşli hastalıklara yakalanmam benim için riskli bir durumdur. Ama ne yazık ki bu olayda tek hastaneye gitmem yetmedi. İki hastaneye birden gitmek zorunda kaldım. Allahtan grip falan olmadım ama eğer oralardan mikrop alıp hasta olsaydım sizce sorumlusu kimdi?

Bakın son günlerde Türkiye’deki sağlık sistemine bir şeyler oluyor. Haberlerde duyuyoruz. Biyonik kulak ve diğer ithal edilen medikal ürünlerle yapılan ameliyatlar durduruluyor. Devlet hastanesindeki uzman bir doktor ilaç raporu vermekte zorlanıyor ve insanları başka hastaneye gönderiyor neymiş raporları üniversite hastaneleri verebiliyormuş “en azından bana böyle söylendi.”

İyide bu durumlardan en çok mağdur olan kim? Tabi hastalar birde benim gibi grip ve benzeri ateşli hastalıklara yakalanma riski taşıyan insanlar. Ülkemizdeki ekonomik durumdan ya da sağlık sistemimizden kaynaklanan bu tür sorunları bir an önce gidermeliyiz. Aslında bence tüm bu sorunların sebebi “ Devletin insanları yeterince tanımaması önce insan denmemesidir. “ İnsanları tanımak bu işleri düzgün yapmak hiçte zor değil. Mesela kimlik numaralarımız var ya doktorlar onları önlerindeki bilgisayara girince kullandığımız ilaçları ve rahatsızlıklarımızı görmüyor mu?

İşte bu sistem daha da kapsamlı hale getirilmeli Örneğin benim kimlik numaramı girince orda bu adamın grip olması yasak bunu hastane ortamından mümkün olduğu kadar uzak turun demesi lazım. Acil durumlarda da ne tür ilaçlar verileceği doktorun ekranına gelmeli ve ona göre davranılmalı ona göre yetkilendirme yapılmalı yani sağlık sistemi doktorlarımıza ben yapamıyorum ben edemiyorum dedirtmemeli.

Simdi birileri “Onur sistemde bir problem yok” diyecekler. Sistemde problem yoksa ben niye bunları yaşıyorum? Bakın arkadaşlar sağlık sistemi insan beynindeki nöronlar gibi hızlı çalışmalı ve hiçbir şeyden etkilenmemeli eğer biz sistemi bunu yapabilecek şekilde düzenleye bilirsek, sağlıkta önce insan deyip onların ihtiyaçlarını iyi bilirsek, daha sağlıklı ve engelsiz bir Türkiye de yaşama yolunda önemli bir adımı atmış oluruz…

Yazan: Onur Ustaoğlu - Seslendiren: Eda Bayraktar - Bolu Olay Gündem Gazetesi…

19 Eki 2018 - 11:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.