Doğalgaz almayanlara 2 yıl abonelik yok

Gerede´de doğalgaz çalışmaları aralıksız devam ediyor. Şu ana kadar yaklaşık 5 bin abonenin doğalgaz kullandığı ilçede, abone olması gereken yaklaşık 5 bin hane daha olduğu açıklandı.

Doğalgaz çalışmaları sürerken zarar verdiği yollar ve kaldırımlar Belediyemizce bakıma alınıyor. Mahallelerin cadde ve sokaklarında abonelik alınmayan binalar sebebiyle yol ve kaldırım çalışmaları kesintiye uğruyor veya yapıldıktan 2-3 ay sonra tekrar kazılma ihtimali gündeme geliyor. Yaşanması muhtemel israfın ve sıkıntıların karşısında Belediye Başkanı Mustafa Allar, Kargaz İşletme Müdürü Cengiz Mancoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Göktaş ve ilçenin 8 mahallesinin muhtarı ile bir araya gelerek bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Herkes abone olmayınca yol yapımı tamamlanamıyor

Toplantıda konuşma yapan Mustafa Allar şöyle dedi "Öncelikle toplantımıza icabet ettiğiniz sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. KARGAZ firmamıza da bugüne kadar vermiş olduğu hizmetler ve taleplerimizi karşıladığı için teşekkür ediyorum. Belediye Başkanı olduğum günden beri kendimize olan güvenle birlikte halkımızın bize verdiği bu görevi layıkıyla yapmak için gece gündüz uğraşıyoruz. Doğalgaz büyük bir nimet ancak bu nimet yanında külfetlerle beraber geliyor. Özellikle yol ve kaldırım kazıları belediyemize büyük külfet. Kargaz da ulaşabileceği yerlere ulaşamamaktan dolayı yaptığı yatırımın karşılığını alamıyor. İlçe bazında Türkiye genelinde doğalgaz bakımından çok iyi durumdayız. Mahallelerimizde yol standartlarımızı yükseltmek için uğraşıyoruz. Ancak örnek veriyorum bir sokak var. Sokakta 10 ev almış 3 ev almamış. Yollar kazılmış çökmüş bizim hizmet vermemiz gerekiyor. Yapmamız gerekiyor. Ancak ben yolu yapacağım iki gün sonra önceden abonelik almayan vatandaşımız gelecek yapılmış yolu tekrar kazmak gerecek. Biz buna müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz. Muhtarlarımız vatandaşlarımıza tek tek ulaşsın. Durumu anlatsın. Hemşehrilerimiz bu konuda hassas olsun. Bu yol paraları, kaldırım çalışmalarında harcanan paralar neticede halkımızın parası. Yazık günah. 10 cm kazdığımız yol, yolun tamamına zarar veriyor. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Halkımızın parasını çarçur ettirmeyeceğiz. Vereceğimiz hizmetin kalitesi uzun yıllar dayanacak şekilde olmalı. Bu konuda özellikle muhtarlarımıza büyük görev düşüyor."

Her kutunun maliyeti 2 bin TL

KARGAZ A.Ş işletme Müdürü Cengiz Mancoğlu yaptığı açıklamasında "Her binaya talep gelmeden bizim kutu koymamız imkânsız. Her kutunun maliyeti bize 1500-2000 Tl. Kutuyu koyup da doğalgaz kullanılmadığı için de bu maliyet bizi zorluyor. Belediyemiz bizim kazdığımız yerleri sürekli sürekli yapmak zorunda kalacak. Halkımızın paraları boşa gitmiş olacak. Biz bunun önüne geçmek istiyoruz. Hattın geçtiği cadde ve sokaklarımızda vatandaşlarımız aboneliklerini yaptırmalı" dedi.

23 Haz 2014 - 20:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.