Doğanın sorunu çöpler

İlimizin dört bir yanına dağılmış olan tabiat alanlarında her hafta binlerce kişi tabiatın kalbinde yeşilin bin bir tonu arasında ağırlanıyor. Tabiat parklarında eğlenen ve güzel bir gün geçiren vatandaşlar çöplerini alanlara bırakarak gidiyor.

Doğanın sorunu çöpler
Haber albümü için resme tıklayın

Haber&Fotoğraf; Erdal TANRIVERDİ

Türkiye’de toplam yüzölçümünün % 75’i ormanlarla kaplı olan tek il konumundaki Bolu’da çok sayıda tabiat alanı bulunuyor. Onca tabiat alanının yanı sıra birde sınırları içerisinde milli park bulunan ilimizde günü birlik ziyaretçilerin bıraktığı çöp sorunu dağ gibi büyümeye devam ediyor. Abant, Yedigöller, Gölcük ve Aladağlar tabiat alanlarından hafta sonu ortalama 80 ton çöp çıktığını belirten yetkililer çöplerin toplama konteynırları dışında yayılmasından şikayet ediyor. İlk Baharın tüm güzelliği ile yaşandığı ilimizde tabiatın renkleriyle birlikte her geçen gün artan ziyaretçi sayısı çöp sorununu da içinden çıkılmaz hale getiriyor. Parklara yakın belediyelerin her gün çöpleri aldığı tabiat alanlarında Bolu Milli Parklar Başmühendisliği bağlı temizlik ekibi de her gün çöp topluyor. Özel çalışma ve ihtimama rağmen hala çözülemeyen çöp sorununun ziyaretçilerin duyarsızlığından kaynaklandığı belirtiliyor.

Tüm milli park ve tabiat alanlarında özel çöp konteynırları ve çöp bidonlarının bulunduğuna dikkat çeken yetkililer ziyaretçilerin çöplerini mutlaka toplama bölgelerinde bırakmalarını çevreye duyarlı davranmalarını istiyor.

31 Eki 2016 - 16:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.