Dolandırıldığını geç fark etti

Bolunun sesi Gazetesi Sahibi Kamuran Alagözoğlu telefonla dolandırıcılık olayına kurban giden Jandarma Emeklisi İrfan Gerede’yi dolandırıcıların elinden kurtardı, ama o ana kadar göndermiş olduğu 11.600 lirasını kurtaramadı.   Çarşamba...

Bolunun sesi Gazetesi Sahibi Kamuran Alagözoğlu telefonla dolandırıcılık olayına kurban giden Jandarma Emeklisi İrfan Gerede’yi dolandırıcıların elinden kurtardı, ama o ana kadar göndermiş olduğu 11.600 lirasını kurtaramadı.

Çarşamba günü akşamüstü saatlerinde bir kuyumcu dükkânına gelen İrfan Gerede'nin, kuyumcuya “Acele 2 bin liraya ihtiyacım var. Tıp Fakültesi’nde hasta arkadaşım var ona vereceğim. Ne olur bana 2 bin lira verin bugün saat 17.30’a getirip paranızı geri veririm” şeklinde yalvarırcasına para istemesi ve telefonda birisiyle konuşmasına şahit olarak durumundan şüphelenen Alagözoğlu, Yaşlı adamın dolandırıcılarla konuştuğunu anladı. Kuyumcudan çıkan yaşlı adamı kaldırımda bir süre izleyen ve konuşmalarını dinleyen Alagözoğlu, adamın dolandırıcılarla konuştuğunu anladı ve yaşlı adama yaklaşarak; “Amca telefonla konuştuğun kişi dolandırıcı ve seni kandırmaya çalışıyorlar. Sakın para falan gönderme” diyerek uyardı. Yaşlı adam ise; “evladım bunlar polismiş. PKK ile ilgili bir dosyada senin de adın geçiyor. Tahkikatı yürütmemiz için bize para göndermen gerekiyor diyerek telefon numaralarını verdiler. Aradım karşıma polis çıktı” dedi. Bunun üzerine konuşan Alagözoğlu; “Amca bunlar polis falan değil, sakın ha bunlara para falan yollama. Dur ben şimdi sana esas polisi çağıracağım” dedi. Yaşlı adam; “PTT Şubesi’nden 10.600 ve Garanti Bankası’ndan da 800 bin lira yolladım. Bütün paramı yolladım ama hala daha istiyorlar” diyerek itirafta bulundu. Alagözoğlu bu arada 155 Polis’i arayarak, dolandırıcılık olayı olduğunu ve bir ekibin PTT Şubesi’ne gelmesini isteyerek, yaşlı adamla birlikte PTT Şubesi’ne koştu. Şube Müdürü Hasan Bınar’ı bulan Alagözoğlu, yaşlı adamın gönderdiği 10.600 lira çekilmediyse hemen işlemi iptal etmelerini istedi. Hasan Bınar ekrandan işlemi kontrol ederek, “Maalesef para Adana’dan çekilmiş” diyerek yaşlı adama acı haberi verdi. Bu sırada Asayiş Şube ekipleri de PTT Şubesi’ne geldi. Kendisinin emekli Jandarma Astsubay olduğunu belirten İrfan Gerede isimli yaşlı adam, toplam 11.600 lira parasını dolandırıcılara kaptırdığını öğrenince bir anda dizlerinin bağı çözüldü. Polislerle birlikte Garanti Bankası’na kadar giden İrfan Gerede, buradan göndermiş olduğu 800 liranın da çekilmiş olduğunu öğrenerek, iyice yıkıldı.

19 Ara 2012 - 19:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.