Dostlarım Selam Vermez Oldu

Bolu’da “Akil Adam” deyince akla gelen ilk isim olan mimar Uğur Tunçok kamuoyunun merak ettiği ve kapılı kapılar ardında konuşulan birçok noktaya açıklık getirdi. “Ben Bolu’da en zengin değil, en...

Bolu’da “Akil Adam” deyince akla gelen ilk isim olan mimar Uğur Tunçok kamuoyunun merak ettiği ve kapılı kapılar ardında konuşulan birçok noktaya açıklık getirdi. “Ben Bolu’da en zengin değil, en itibarlı adamı olmayı seçtim” diyen Tunçok; “İnsan çalıştığında her zaman para kazanır. Fakat İtibar kazanmak para kazanmaktan çok daha zordur. ” Diye konuştu.

Son ayların tartışmalı isimlerinin başında gelen “Akil Adam” Uğur Tunçok kendisi hakkındaki tüm bilinmeyenleri Bolu Olay gazetesi imtiyaz sahibi Erhan Beykoz’a anlattı.

Mimar Tunçok, perde arkasında kendisi için yapılan bütün dedikodulara açıklık getirdi. Tunçok; “Son günlerde belediyenin yaptığı projelerde çalışıyorum, sanki projeleri ben yönetiyormuşum ve bu işlerden rant elde ediyormuşum diye adımın konuşulması ister istemez beni rahatsız etti. Evet, Bolu belediyesi personeli projelerde benden teknik bilgi ve yardım istediklerinde karşılıksız yardım ediyorum. Bolu için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Belediyeye verdiğim bu destekten dolayı tartışılır hale geldim. Ben Bolu’nun abisiyken, şimdi dostlarım selam vermez, benden kaçar duruma geldiler.” Diye konuştu. Tunçok; “ Benim tek derdim torunlarım bana, “dede sen mimar değil misin, bu şehrin hali ne böyle. Bana bu şehri mi layık gördün” demesini istemediğimden Bolu için taşın altına elimi değil kellemi koydum. Benim ekonomik olarak bir şeye ihtiyacım yok. Bu çalışmalarda bir karşılık beklediğim de yok. İstesem sıkıntısız ve çok rahat bir yaşam sürdürebilirim ve birçok kişi gibi yapılanları eleştirmeyi tercih edebilirim. Benim derdim Bolu’nun güzelleşmesi, Bolulunun daha güzel bir şehirde yaşaması için aklımın yettiğini söylemek ve elimden geleni yapmaktır” Dedi.

Ben Demokratım, Herkesle Tartışmaya Hazırım

Mimar Uğur Tunçok; “Her konuda her şey için tartışmak istiyorum, ben kimseye şunu böyle yapacaksın demem. Ben demokrat adamım konuşup tartışmak istiyorum fakat insanlar benimle tartışmıyorlar. Beraberce çalışalım diyorum çalışmıyorlar. Bolu’daki sıkıntıları hep beraber yaşıyoruz ama bana yardım edin, diyorum. Ben korkularımı, bir de korkusuzluklarımı anlatacağım. Bana yardım edin, ben Bolu için yaşıyorum. Benim bütün derdim Bolu’ya hizmet, samimiyetle söylüyorum. Ne ticari bir hedefim ne başkanlık ne milletvekilliği ne siyasi bir hedefim var. Ne de Bolu’yu yöneten insanların üzerinde olmak gibi bir derdim var. Benim tek derdim var, Bolu daha güzel nasıl olur. Mimarlar odasına konuyu defalarca anlattım, Bolu’nun mimarısınız bir gün torunlarınızdan birisi derse dede sen bu Bolu’da mimarlık yapmışsın, Bolu’ya ne yaptın dediği zaman ne diyeceksiniz? Bir toplantıya girdiğiniz zaman size bir fikir sordukları zaman korkmayın, bütün fikirlerinizi söyleyin ki kararı etkileyin, komisyonlara girip ağzınızdan tek bir laf çıkmadan ayrılırsanız orada çıkan karara evet demiş olursunuz. Siz okumuş insanlarsınız, Bolunun geleceğine projelerinizle katkı da bulunun dedim. Benim bugünkü özgürce konuşmalarımın ve çalışmalarımın sebebi Bolu’ya ne kadar hizmet edebilirimin sonucudur. Benim bütün kazancım İzzet Baysal vakfı ile çalışmış olduğum projelerden ve yaptığım inşaatlardan kazandıklarım, Allah’a çok şükür parayla sorunum yok. Bana deseler ki Bolu’da kim olmak istersin, Ben Bolu’da en zengin değil, en itibarlı adamı olmayı seçerim. İnsan çalıştığında her zaman para kazanır. Fakat İtibar kazanmak para kazanmaktan çok daha zor. ” Diye konuştu.

Ne destek oluyorlar ne de köstek oluyorlar

“Kent meydanı projesinin ilk sahibi biz mimarlarız” diyen Tunçok;” Mimarlar odasında 12 arkadaş Kızılay parkının hükümet meydanı ile birleştirilmesi çalışmasında birlikte hareket edip projeyi oluşturduk. Sayın Dimicioğlu da bu projenin mimarlarındandır. Başkanın katındaki maketi olan ilk projeyi beraber yaptık, sonra sahip çıkmadılar, ne destek oluyorlar ne köstek oluyorlar. Defalarca gidiyorum Semih’e diyorum ki, Semih gel şu kent meydanı projesini beraber yapalım. Yönetimi topluyorum ortada var olan projeyi yırtıyorum, gelin bunu yeniden çizelim diyorum, Bu proje hepimizin projesi olsun diyorum hiç bir tanesi yanaşmıyor. O zaman diyorum ki bana muhalefet olun, olmuyorlar destek olun gene olmuyorlar!” biçiminde konuştu.

İstifa Ettim, Kızdılar

Mimar Uğur Tunçok; “Kent meydanı projesinden istifa ettim başkan kızdı, niçin istifa ettin diye. Ben kafama göre karar alırım, niye istifa ettim biliyor musunuz? Bu kentin bir trafik problemi var, burada peyzaj problemi var, Şehir plancı gerekli, alt yapı problemi var, bunu çözecek hocalar lazım. Bunların hepsi tek başına yapılamaz. Dediler ki yapacaksın, Ben de belediye başkanı olarak ekipleri toplayacaksan, ben o zaman projeyi yürütürüm dedim.Ben trafik mühendisi, Şehir plancı ve orman mühendisi değilim ki! Takım halinde yapılması gereken projenin bütün kararlarını vereyim. Alaaddin Bey tamam hocaları bul projeyi yap dedi, ben de sana yardım edeceğim dedim. Bilgi Üniversitesinin ulaştırma kürsüsünün başkanı Prof Dr Mustafa Ilıcalı (bu hoca ve ekibi belediye bütün yolların ve kaldırımların yapılması ile ilgili çalışıyor) ile görüştüm. Kent meydanını altından geçit yapmak da dâhil bütün trafik üzerine ölçüm yaptılar ve raporladılar. Bu çalışmalar sonucunda kent meydanını altına geçit yapmanın yerine mevcut çözümün geliştirilip kavşak ve yolların düzenlenmesinin gerektiğini rapor ettiler. Belediye başkanının isteği üzere bütün Bolunun trafik uygulama projelerini işini de yapıyorlar. Konuyu kimse bilmiyor, bazı belediye meclis üyeleri de bilmiyor. Trafik planlarını uzman ekibe çizdirdik. Şehir planlama ve peyzaj konusunda tecrübeli Prof Dr Ahmet Cengiz Yıldızcı’yla birlikte kent meydanı projesini çizdik. Mevcut proje tam bir ekip çalışmasıdır. Maalesef altında 1000 araçlık otoparkı olamadığı için bence eksik oldu.” Şeklinde konuştu.

Çarşamba günü; “Meslektaşlarım Benden Rahatsızlar”

“Kent Meydanını İTÜ’lü Hocalarla Çizdik”

“Akil gurupta kimler var ne iş yaparlar”

14 Nis 2013 - 21:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.