Eğitim ve sanata anlamlı destek

Bolu'da geleceğin yazarlarını, şairlerini yetiştirmek amacıyla Bolu Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi işbirliğinde açılacak "Köroğlu Yazarlık Okulu" için protokol imzalandı.

Haber : Erdal TANRIVERDİ

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Köroğlu Yazarlık Okulu" sayesinde Bolu’daki yetenekli gençleri tespit etmeyi hedeflediklerini belirterek "Belki burada mayası atılan bir gencimiz yarın dünya çapında bir yazar, şair ya da fikir adamı olabilir" dedi.

Bolu'da, lise öğrencileri arasından şiir, hikâye, deneme, portre yazabilen yetenekleri tespit etmek, onların eğitim ve gelişimlerine katkıda bulunmak ve geleceğin yazar ve şairlerinin yetişmesine yardımcı olmak amacıyla Bolu Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi iş birliğine giderek, "Köroğlu Yazarlık Okulu" projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında bugün Bolu Belediyesi’nde bir protokol töreni düzenlenirken, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu attıkları imzalarla anlamlı projeyi resmiyete kavuşturdu.

"Amacımız geleceğin yazarlarını, şairlerini yetiştirmektir"

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, imza töreninde yaptığı açıklamada, amaçlarının geleceğin yazarlarını ve şairlerini yetiştirmek olduğunu belirtti. Cengiz, projenin detayları ile ilgili şunları söyledi: "Köroğlu Yazarlık Okulu, yaklaşık 8 ay sürecek. Bu sekiz ay içerisinde öğrencilerimizi şiir atölyesi, hikâye atölyesi, biyografi atölyesi ve düşünce deneme gibi alanlarda atölye çalışmalarına alacağız. Bu atölye çalışmalarında öğrencilerimize Türkiye çapında tanınmış yazarlarımız bilgilendirme yapacaklar. Geleceğin yazarları, entelektüelleri, şairleri olma yolunda bir adım atılacak. Bu nedenle bize destek veren başta Sayın Valimiz Aydın Baruş'a ve Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz'a özellikle teşekkür ediyorum. Amacımız geleceğin yazarlarını şairlerini yetiştirmektir. Bolu'dan Türkiye ve dünya çapında birinci hedefimizdir. Bu konuda Sakaryalı Fahri Tuna adlı yazarımız bizlere koordinasyon anlamında yardımcı oluyor."

"Bolulu gençlerin istifade edeceğini düşünüyorum"

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da "Köroğlu Yazarlık Okulu" projesinin özel bir proje olduğunu ve yetenekli gençlerin açığa çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, "Milli Eğitim'in Bolu'dan kültür adamı çıkması için yaptığı bu çalışmaya duyarsız kalma lüksümüz olamazdı. Bizler, Bolu insanı arasından daha kültürlü, daha yetenekli, sanatçı ruhlu insanların çıkmasında sağlayıcı çalışmalara sonuna kadar destek vermek zorundayız. Belki burada mayası atılan bir gencimiz yarın dünya çapında bir yazar, şair ya da fikir adamı olabilir. Çünkü Türkiye'deki önemli yazarlarla da bir araya gelecekler, bu etkileşimden Bolulu gençlerin istifade edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

06 Eki 2016 - 14:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.