Emeklilik bekleyenlere sevindirici haber

AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay borcundan dolayı emekli olamayan Bağ-Kur'lulara müjde verdi. Doğanay "SGK ile Ziraat Bankası arasında imzalanan Bağ-Kur'a olan prim borcu dolayısıyla emekli olamayan yüz binlerce sigortalılığı ilgilendiren 'Krediyle Emeklilik Protokolü'nü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan imzaladı. SGK'ya birikmiş prim borcu nedeniyle emekli olamayan esnaf-sanatkarımıza, çiftçimize hayırlı olsun" dedi.

Haber : Erdal Tanrıverdi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan 'Krediyle Emeklilik Protokolü' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

Yüz binlerce Bağ-Kur'lunun birikmiş prim borcu nedeniyle emekli olamamasının yarattığı mağduriyetin önüne geçmek için SGK ve Ziraat Bankası arasında imzalanan kredi protokolü ile bu mağduriyetin sona ereceğini söyleyen AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Hükümetinin esnaf ve çiftçimize yönelik rahatlatıcı çok ciddi adımları son bir kaç ayda hayata geçirdiğini belirtti.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanunun 19/08/2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, dün de kredi kartlarının taksit sayısının arttırılmasına yönelik düzenlemenin hayata geçtiğine dikkat çeken Doğanay, bu gün ise yüz binlerce esnaf ve çiftçiyi ilgilendiren emekli olamama sorununa nokta koyulduğunu bildirdi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Yürürlüğe giren 6736 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun" geçtiğimiz günlerde hatırlanacağı üzere Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Bu kapsamda SGK, borçlarını ödeyerek emekli olabilecek 4B (Bağ-Kur) kapsamındaki sigortalılara yönelik bankalar ile görüşmeler yaptı ve Ziraat Bankası ile anlaştı. Yaş ve prim günü itibariyle emekliliğe hak kazanmışsanız fakat SGK'ya birikmiş prim borcunuz sebebiyle emekli olamıyorsanız bu noktada krediyle emeklilik uygulaması devreye giriyor. Toplu ödemeyi vatandaş yerine banka yapacak ve emekli aylığınızdan kredi borcunuz ödenecek. Uygulama özellikle Bağ-Kur (4/b) prim borçluları için kolaylık sağlıyor. Borcu yüzünden emekli olamayan Bağ-Kur'lular öncelikle SGK müdürlüğüne başvursunlar ve krediyle emeklilik uygulamasından yararlanmak istediğinizi beyan etsinler.

SGK müdürlüğü dosyanızı inceliyor, borcunuzu ödemeniz veya hizmet borçlanması yapmanız halinde emekliliğe hak kazanıp kazanmadığınızı tespit ediyor. Borcunuzu ödemeniz veya borçlanma yapmanız halinde emekli olabiliyorsanız, SGK müdürlüğü size 'Prim Borcunu Ödemesi Halinde Emekli Olabilecek' yazısı veriyor. Bu yazıyla en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek kredi başvurusu yapıyorsunuz. Ziraat Bankası, sizin borcunuzu SGK'ya ödüyor. SGK size emekli maaşınızı bağlıyor ve kredi taksitleri emekli maaşınızdan aylık olarak kesilmeye başlıyor. Böylece hem SGK'ya borcunuzu ödemiş oluyorsunuz hem de emekli aylığı ve sağlık sigortanıza kavuşmuş oluyorsunuz. Bolulu çiftçimize ve esnafımıza bu imkandan yararlanmaları çağrısında bulunuyorum" şeklinde konuştu.

28 Eyl 2016 - 15:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.