Emniyet dolandırıcılara karşı uyardı

Bolu Emniyeti dolandırıcılara karşı uyardı.

Bolu Emniyeti dolandırıcılara karşı uyardı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Günümüzde geleneksel suç türleri gelişen teknolojiyle birlikte değişim göstermektedir. Dolandırıcılık da bu süreçte değişim gösteren bir suç türüdür. Özellikle cep telefonlarının yaygın olarak kullanıldığı ülkemizde dolandırıcılar, vatandaşlarımızı cep telefonları ile arayarak, kendilerini Vali Yardımcısı, Kaymakam, Hakim, Savcı, Polis, Asker, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürü olarak tanıtıp, hastanede tedavi görmekte olan yardıma muhtaç vatandaşlarımızın olduğunu bahane ederek veya değişik bahanelerle Yüce Milletimizin yardımseverlik özelliğini suiistimal edip yardım amaçlı para talep etmektedirler.Son zamanlarda kendisini Emniyet Mensubu olarak tanıtan şahısların değişik Kamu Kurum ve Kuruluşlarının telefon numaralarını arayarak gerçeklik payı olmayan beyanlarla para talep ederek, telefona çıkan kamu görevlilerini dolandırmaya çalıştıkları müşahade edilmiştir. Vatandaşlarımızın bu şekilde kendisini Kamu görevlisi olarak tanıtıp yardım amacı veya başka herhangi bir sebeple para talep eden dolandırıcılara, mağdur olmamaları açısından itibar etmemelidirler. Sizi arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve çeşitli bahanelerle para göndermenizi isteyen kişilere itibar etmeyiniz. Bu amaçla arandığınızda derhal telefonu kapatıp 155'i arayınız.

20 Tem 2013 - 21:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.