En ağır cezaya çarptırıldılar

​​​​​​​Bolu'nun Mengen ilçesinde, Afganistan uyruklu orman işçisini öldürdükleri iddiasıyla yargılanan Pakistan uyruklu 4 sanığa ceza yağdı. İki sanık müebbet ve diğer iki sanık da 20’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber: C. Kutay Aykan

1. Ağır Ceza Mahkemesince görülen son davanın duruşmasına tutuklu sanıklar Bahtiyar Ali, Amir Safi, Shakkir Ulla ve Taj Muhammed ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, anlaşmazlık yaşadıkları orman işçisi Afganistan uyruklu Nesumullah Kerimoğulları'nı başına odun ve balta ile vurarak öldüren sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etmişti.

Sanıklar Ali ile Ulla'nın yaşlarının 18'den küçük olduğu için cezalarında indirim yapılması yönünde görüş bildiren iddia makamı ayrıca, Ali'nin, maktulün cep telefonunu çaldığı için de "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçundan cezalandırılmasını istedi.

OLAY

Tercüman aracılığıyla savunmasını yapan sanık Safi, odun topladıkları esnada Nesumullah ile Bahtiyar arasında kavga çıktığını öne sürerek, "Ben bu esnada elimdeki sopayla Nesumullah'ın başına vurdum, dengesini kaybedince de Bahtiyar baltayla başına vurdu. Bu sırada Taj ile Shakkir bizden uzaktaydı. Yere düşünce uçuruma atarak üzerini odunlar ve çalı çırpı ile kapattık." dedi.

Taj Muhammed ise hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Ben o esnada evde yemek yapıyordum. Diğer üçü eve bir hışımla gelerek kapıyı kırdılar. Nesumullah'ı Taliban'ın kaçırdığını söylediler. Benim olayla ilgim yoktur." diye konuştu.

Shakkir Ulla ile Bahtiyar Ali, Safi'nin ifadesine katıldıkları yönünde savunma yaptı.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi olay tarihinde yaşları küçük olan Shakkir Ulla ile Bahtiyar Ali’ye önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi daha sonra bu cezayı 20 yıla indirdi. Diğer sanıklar Taj Muhammed ile Amir Safi’ye de önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve daha sonra da iyi hallerinden dolayı indirime giderek bu cezayı müebbet hapis cezasına çevirerek, duruşmayı tamamladı.

31 Oca 2020 - 12:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.