Engelli velileri bu habere dikkat...

Bolu'da engelli kişilere eğitim veren özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinin devletten para alabilmek için usulsüz bir şekilde öğrenci kaydı yaptığı ve kurumda çalışan öğretmenlerine de zorla imza attırdığı iddia ediliyor.

HABER: FARUK ÇİDEM

Dün Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde engelli çocukları olan velileri yakından ilgilendiren bir dava görüldü. Bolu'da hizmet veren özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinde bir velinin izni olmadan engelli kardeşinin kaydını yaptığı ve eğitim almış gibi de öğretmenlere zorla imza attırıldığı iddiasıyla görülen davaya kurumda çalışan 3 öğretmen katıldı.

RAPORU ELİMDEN ZORLA ALDILAR

Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM)'dan kardeşi için aldığı raporu eğitim ve rehabilitasyon merkezine götüren abla şunları söyledi; “kardeşimin RAM'dan aldığım raporunu kuruma götürdüm. Kayıt yaptırmak gibi bir niyetim falan yoktu ama kurumdakiler neredeyse elimden zorla raporu aldılar. Daha sonra da benim imzamı taklit ederek bazı evraklara imza atmışlar. Bu kurum kardeşim okula gitmediği halde devletten 1-2 yıl boyunca sürekli para almış” dedi.

ZORLA İMZA ALIYORLARDI

Davaya katılan 3 öğretmen ise evrakalara atılan imzaların kendilerinden zorla alındığını belirterek şunları söylediler; “her ayın sonunda düzenli olarak imza atmamız gereken evraklar var. Ama bu evraklar bizlere imzalattırılmak için hep ders saatlerinde getiriliyordu. İncelememize bile fırsat verilmeden alelacele imzalamamız isteniyordu. Eğer aksi bir şey söylersek de kurum sahibi ya kapıyı gösteriyor yada maaşlarımızdan kesinti yapılacağını dile getiriyordu. Bizlerin de paraya ihtiyacı olduğu için ve KPSS ile devlet memurluğuna atanamadığımız için kabul etmek zorunda kalıyorduk. Bizim attığımız bu imzalardan herhangi bir maddi çıkarımız kesinlikle yoktur. Hatta hak ettiğimiz maaşlarımızı bile icra yoluyla aldık.”

21 Oca 2016 - 18:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.