Engellilerin sorunları masaya yatırıldı

CHP tarafından düzenlenen 2. Engelliler ve Aileleri Buluşma toplantısında Engellilerin sorunları ve çözüm yolunda geliştirilen projeler hakkında katılımcılara bilgiler verildi.   CHP İl ve İlçe Örgütleri...

CHP tarafından düzenlenen 2. Engelliler ve Aileleri Buluşma toplantısında Engellilerin sorunları ve çözüm yolunda geliştirilen projeler hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

CHP İl ve İlçe Örgütleri tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda 2. Engelliler ve Aileleri Buluşma toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Bolu il başkanı Fügen Karah erkesin yakından bildiğini ümit ettiği bir konuya dikkat çekmek istediğini söyleyerek; “Akraba evlilikleri, doğum öncesi alkol ve sigara kullanımı, doğum ve doğum sonrası çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelen sakatlıkların önlenmesi için bu konuda yapılan uyarıların dikkate alınması son derece önemlidir. Tüm toplumun bu konuda uyarılması ve eğitilmesi için gerekli çalışmaların hızlandırılması, sağlıklı kuşaklar yetiştirilmesine önemli katkıda bulunacaktır. Bugün burada konuşulanlar ve konuşulacaklarda söylenenler çok uzak hedefler değildir. İdeal olan düşünceleri hayata geçirmek için yapmamız gereken, toplumun bu konudaki duyarlı insanlarının güçlerini birleştirmesidir. Çözüm bizim ellerimizdedir.” Dedi.

“Bilinç yaratabilirsek, tüm sorunlarımızı çözebiliriz”

Toplantıda konuşan CHP Bolu merkez ilçe başkanı Faruk İyigün iseBolu’da engellilerin sorunlarını daha güçlü şekilde dillendirmek, çözüme giden yolda toplumda gereken duyarlılığı ve baskıyı oluşturabilmek adına başlattığımız bu uzun soluklu çalışmanın ikinci ayağında sizlerle birlikte olmak bize mutluluk veriyor.Açık konuşmak gerekirse ilk adımımızı attığımız gün aslında önümüze uzun süreli hedef koymuş olmamıza rağmen, bu derece büyük bir duyarlılık göreceğimizi tahmin etmemiştik. Gittiğimiz dernekler, okullar, aileler, kurumların hepsi sanki uzun süredir böyle bir adımı bekliyor gibiydi.Bugün burada aramızda bulunan, engellilerin ve ailelerin hayatına bir şekliyle dokunan derneklerimizin ve meslek örgütlerimizin temsilcileri, sizlerin sorunlarını dinleyecek ve eminiz ki ileride yapacakları çalışmalarda önerilerinize ve sıkıntılarınıza çözümler geliştireceklerdir.Samimiyetle söylemek isterim ki bu etkinliği düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi olarak toplumumuzun bu hassas noktasını deşerek oy avcılığı yapmak gibi bir gayemiz yok. Bundan sonraki adımlarımızda da bu samimiyetimizi kanıtlayacağımıza emin olabilirsiniz. Şimdilik Bolu’da icra makamında değiliz belki ama çözüm adına adım atabilecek her kurumu teşvik ederek, sizlere de konudaki uzmanlığımızı göstererek, yapabileceklerin en fazlasını sizlere sunmaya çalışacağız. Bildiğiniz üzere Antalya ve Çankaya Belediyelerimiz engellilerle ilgili çalışmalarının başarısı değil Türkiye, ülke sınırlarını aşan bir belediyemiz. Kendilerinin bizlere bu çalışmada verdikleri desten için ne kadar teşekkür etsek azdır. Onlar bizlere Türkiye’nin ve dünyanın geldiği noktayı anlatacak, istedikten sonra çözümün çok da uzak olmadığını gösterecekler. Ayrıca üniversitemizin psikoloji bölümünden Nihal Mamatoğlu da sizlerle ailelerimize ve iletişime dair önemli bilgiler aktaracak. Sizlerin huzurunda kendilerine tekrar teşekkür ederken, sloganımızı tekrar hatırlatmak istiyorum. Bolu’da ancak birlikte bilinç yaratabilirsek, tüm sorunlarımızı çözebiliriz.” Dedi. Daha sonra panelde Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak ve AİBÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihal Mamatoğlu Engellilerin sorunları ve çözüm yolunda geliştirdikleri projeler hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

11 Ara 2012 - 00:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.