Esnaf ayaklanıp yol kapattı

İzzet Baysal Caddesi Büyük kökez çevresinde ekmek parası kazanmaya çalışan esnaflar Bolu Belediyesi’nin kendi araçlarına, müşterilerin araçlarına ceza kesmelerine, ayrıca kendi araçlarının çekici ile kaldırılıp otoparklara kaldırmasına ve caddenin merkeze doğru olan bölümün sağ şeridinin parklanmaya kapatılmasına tepki göstererek, araçlarıyla yolu trafik akışına kapattılar. Yaklaşık bir buçuk saat kapalı olan yol emniyet güçlerinin ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka’nın esnaflarla görüşmesinin ardınd

Esnaf ayaklanıp yol kapattı
Haber albümü için resme tıklayın

Haber: Kasım ŞAHİN

İzzet Baysal Caddesi Büyük Kökez çevresinde faaliyet gösteren onlarca esnaf Bolu Belediyesine olan tepkilerini göstermek için araçlarıyla caddeyi trafik akışına kapatarak protestoda bulundular. Esnaflar Bolu Belediyesinin yapmış olduğu uygulama nedeniyle Bolusporunda zarar gördüğünü belirterek, “Artık canımıza tak etti. Her gün siftah yapmadan işyerlerimizi kapatır olduk. Belediye caddemizin merkeze giden yönündeki sağ şeride otopark yapmaya kapattı. Bununla da yetinmeyen belediye karşı şeritten de esnafların araçlarına otopark parası almaya başladı. Hem müşteriler hem de bizler zorunlu olarak otopark parası ödüyoruz. Bununla da yetinmeyen Belediyenin zabıta ekipleri otoparka kapatılan sağ şeride çekilen araçlarımızı fotoğraflayıp çekiciyle araçlarımızı çekmeye başladılar. Bizler insan değimliyiz? Bizler esnaf değimliyiz? Böyle bir uygulama olmaz olsun. Bitik olan esnafı iyice bitirdiler” diyerek tepkilerini ortaya koydular.

OLAYA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Esnafların araçlarıyla caddeyi trafik akışına kapatmasının ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Güvenlik Şube ile Trafik Şube Müdürlüğü yetkileri, yapılan olayın kanunlar nezdinde yasak olduğunu belirterek esnaflarla görüşüp onları yatıştırmaya çalıştılar. Güvenlik Şube Müdürü bir ara megafonla esnafları uyararak yolun bir an önce trafik akışına açılmasını istedi. Bu esnada 4-5 kişilik zabıta ise gelişmeleri uzaktan seyretmekle yetindiler. Olay yerine gelen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri ise bölgede hazır bekletildi.

HÜSEYİN İKA; “YOLU KAPATAMAZSINIZ”

Yolu trafik akışına açan esnaflar görüşme yapmak üzere Belediye binasına doğru yürüyüşe geçerken bir grup esnaf Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka’nın olay yerine geldiğini duyunca geri döndüler. Burada dertlerini anlatan esnaflar yapılan uygulamanın yanlış olduğunu, esnafların mağdur duruma düştüğünü belirtmesi üzerine İka, “Yaptığınız yanlıştır. Burası için Belediye Meclisi ve Encümeni bir karar vermiştir. Bu karardan dönülmez. Yolu kapatmaya hakkınız yok. Bir daha da asla böyle şey yapmayın. Gelin bir araya gelelim konuşalım. Ama, bu karar verilmiştir” demesi üzerine bazı esnaflar, “Seçimden önce oy istemeye geldiniz de şirinlik yapmasını biliyordunuz. Oyları aldıktan sonra bizleri unuttunuz. Gerçek yüzünü şimdi gördük. Yaptığınız uygulama nedeniyle Boluspor bile zarar görüyor” dediler.




23 Eyl 2014 - 17:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

İlker ERTÜRK - bolu izzet baysal caddesindeki yol kapatma eyleminde halkın yüksek tansiyonuna rağmen sağduyulu yaklaşım gösteren emniyette görev yapan güvenlik şube müdürü, trafik şube , çevik kuvvet şube mudurleri ve emrindeki memurlarına halkımız ve esnaf arkadaşlarımız adına teşekkür ederiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 17:52