Evcil; “Yas evinde Toy olmaz!”

Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Adem Evcil, bu yıl Üniversite’de ve şehir Merkezinde nevruz kutlaması yapmayacaklarını açıkladı. Evcil, yazılı olarak yaptığı açıklamada; “Yas evinde Toy olmaz” dedi.

Haber: Semih BAYKAL

Nevruz kutlamalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Evcil şunları ifade etti; “ Demir dağı eriterek Türklüğün esaretine son veren ateş, 4653. Yılında tüm Türk yurtlarında alevlenmiş ve Türk Dünyası yeni bir yıla girmiştir. Kutlu olsun! Herşeyden önce belirtmek isterim ki; Nevruz Türklüğün bağımsızlık toyudur. Nevruz Türklüğündür. Nevruz sadece Türk için bir anlam ifade etmektedir. Ne yazık ki Nevruz coşkusu, provakatif eylemlere malzeme edilerek terör örgütlerinin propagandalarına malzeme edilmiştir. Bilindiği üzere Nevruz ateşinin üzerinden atlamak; hastalıklardan, kötülüklerden arınmayı ve temizlenmeyi ifade etmektedir. Yaktığınız lastiklerin kara dumanı nerenizi temizlemektedir. Beyninizdeki kirlerin ruhunuzdaki pisliklerin açığa çıktığı en güzel biçimde ifadesini bulduğu o lastikli nevruz ateşi ihanetinizin bedelini ödemenize engel olabilecek mi sanıyorsunuz?” diye ifade etti.

“VATANDAŞLARIMIZI HEDEF ALAN KANSIZLAR EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKTIR”

Son olarak Evcil; “Vatanımızın bütünlüğüne kastetmeye çalışan, canice sivil vatandaşlarımızı hedef alan kansızlar emellerine ulaşamayacaktır. Bolu Ülkü Ocakları İl Başkanlığı olarak son günlerde ülkemizin birçok yerinde yapılan terör saldırıları sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve güneydoğuda yiğitçe şanlı bir vatan müdafaasında şehadete eren polis ve askerlerimize Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyor, "Yas evinde toy olmaz." diyerek bu yıl ki Nevruz bayramını yas içinde geçireceğimizi, gerek üniversitede gerek şehir içinde hiçbir etkinlik yapmayacağımızı belirtiyoruz. Rahmet ve dua aziz şehitlerimizin üzerine olsun” dedi.

21 Mar 2016 - 17:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.