Fatura yine sabit gelirlilere çıkacak

Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüsnü Yaman, ''Bundan 10 yıl önce ne gördüysek ne yaşadıysak 2013 yılında da benzer şeylerle karşılaşacağız'' dedi. Yaman;''Gelecek yıl bütçesinde enflasyon hedefi yüzde...

Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüsnü Yaman, ''Bundan 10 yıl önce ne gördüysek ne yaşadıysak 2013 yılında da benzer şeylerle karşılaşacağız'' dedi. Yaman;''Gelecek yıl bütçesinde enflasyon hedefi yüzde 5,3, büyüme hedefi yüzde 4 ama özel tüketim vergisindeki artış yüzde 17, KDV artışı yüzde 18 ve toplam vergilerdeki artış yüzde 14 olarak planlanmış. Bunun anlamı dar ve sabit gelirlerimizin sırtına binecek yeni vergilerdir'' şeklinde konuştu.


Hükümet Meydanı'nda bir araya gelen sendika üyeleri adına konuşan Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüsnü Yaman, eşit işe eşit ücret getirileceği söylenen 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevlilerinin fazla mesailerinin, ikramiye haklarının gasp edildiğini, bazı kurumlarda yol ücretlerinin kaldırıldığını, öğretmen, akademisyen, KİT çalışanı gibi birçok memura ise ek ödeme artışı yapılmadığını iddia etti. Elektrik ve doğalgaz zamlarına da dikkati çeken Yaman, ''Kamu görevlilerini tam 6 ay boyunca sıfır zamma mahkum edip, doğalgaza yüzde 29,3, elektriğe yüzde 20, mazota, benzine yüzde 13, kömüre yüzde 17, oduna yüzde 12, ulaşıma yüzde 16 zam yapanların, 'toplu sözleşme' adı altında memura yüzde 4+4 artışı reva görmelerini yaşadık. Bundan 10 yıl önce ne gördüysek ne yaşadıysak 2013 yılında da benzer şeylerle karşılaşacağız'' diye konuştu.
2013 yılı bütçesinde açığın memur, emekli, dul ve yetimlerden kesilecek parayla ve yeni vergilerle kapatılmaya çalışıldığını iddia eden Yaman, ''Gelecek yıl bütçesinde enflasyon hedefi yüzde 5,3, büyüme hedefi yüzde 4 ama özel tüketim vergisindeki artış yüzde 17, KDV artışı yüzde 18 ve toplam vergilerdeki artış yüzde 14 olarak planlanmış. Bunun anlamı dar ve sabit gelirlerimizin sırtına binecek yeni vergilerdir'' şeklinde konuştu. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

19 Ara 2012 - 19:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.