“FİLİSTİN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR”

Perşembe akşamı İzzet Baysal Anıtı önünde toplanarak Filistin için meşaleli yürüyüş yapan yaklaşık 100 kişilik grup sloganlar eşliğinde izzet baysal caddesinde protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Haber: Faruk Çidem

“Yaşasın Filistin Direnişi”, “Katil İsrail Filistin’den Defol”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganlarının sık sık atıldığı protesto yürüyüşüne Bolu halkından da alkışlarla destek geldi. Bolu valiliğine yüz metre kala kurulan polis barikatı sebebiyle kent meydanına geçemeyen protestocular “Barışa değil Savaşa barikat” sloganlarıyla Bolu valisini istifaya davet ettiler. Daha sonra bulundukları yerde basın açıklamasının okunmasıyla birlikte oturma eylemi yapan eylemciler bir süre sonra protestolarını sonlandırdılar.

SELFİE’YE DEVAM

Son zamanlarda moda haline gelen selfie Filistin için dayanışma eylemine de damgasını vurdu. Bazı gençler eylemcilere barikat kuran çevik kuvvet polisleriyle birlikte selfie çektirdiler.

HTKP’DEN EYLEME DESTEK

Türkiye Komünist Partisi’nin bir süredir yaşadığı kriz sonrasında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ikili kongreden birisi olan “TKP 12. KONGRE” örgütleyicilerinin, bundan sonra “Halkın Türkiye Komünist Partisi” olarak siyasi mücadelelerine devam edecek olan partilileri de eylemde yerlerini aldılar. Türkiye Komünist Partisi isminin iki kongre tarafından da bir süre kullanılmayacağını ve ayrılan tarafların iki farklı isimle bir süre siyasi mücadele vereceklerini söyleyen üyeler en kısa zamanda tekrar TKP isminin Türkiye halklarıyla buluşacağını belirttiler.

25 Tem 2014 - 18:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.