Fırat’ın çıkışı etkili oldu

İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantıları devam ediyor. Toplantının son gerçekleştirilen oturumunda 7 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda konuşan CHP’li il genel meclis üyesi Sabri Fırat Dörtdivan’da tescilli taşınmaz vakıf kültür varlığı olan Merkez Camisinin arazisinin il genel meclisi tarafından satın alınma gayesini merak ettiğini söyleyerek “ Bu arazi satın alınacaksa Dörtdivan belediyesi ya da Vakıflar genel müdürlüğü tarafından satın alınmalıdır.” Dedi. Fırat’ın uyarısı üzerine konu görüşülme

Fırat’ın çıkışı etkili oldu
Fırat’ın çıkışı etkili oldu
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Mücahit Kutlu başkanlığında gerçekleşen İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantıları devam ediyor. Toplantının Salı günü gerçekleşen ikinci oturumunda 7 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda ilk olarak Mengen ilçesi Kıyaslar köyü, Kaynarca mevkii tapunun 3 pafta, 1180 numaralı parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli turizm tesis alanı amaçlı imar planının hazırlanması konusunda İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Komisyondan gelen rapor oy birliği ile kabul edilirken, Merkez ilçe Piroğlu köyü, Akdere mevkii, tapunun 1 pafta 318 numaralı parsele II. konut alanı amaçlı hazırlanan 1/1000 ölçekli ilave revizyon imar planının onanması konusunda İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor da oy birliği ile kabul edildi. İl Genel Meclis üyeleri, Dörtdivan ilçesi 3 pafta 1553 parselde kayıtlı tescilli taşınmaz vakıf kültür varlığı olan Merkez Camii etrafında bulunan 3 pafta 24 adet parselin İl Özel İdaresi adına satın alınması konusunu da oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale etti.Toplantıda ayrıca İl Özel İdaresinde çalışan 18 adet sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanabilmeleri için kadro değişiklik cetvelinin onanması konusu da görüşüldü. Söz konusu madde incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Toplantıda son olarak, 2013 yılı İl Özel İdare bütçesinde bulunan Mudurnu köye yönelik hizmetlerinde kullanılmak üzere yardım bölümünden, köylerin muhtelif ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 50 bin TL.’lik ödeneğin Mudurnu Köylere Hizmet Götürme Birliği hesabına aktarılması, Yeniçağa ilçesi köylerinin muhtelif işlerinde kullanılmak üzere ilçe payından 55 bin TL.’nin Yeniçağa Köylere Hizmet Götürme Birliği hesabına aktarılması ve Kıbrıscık ilçesi köylerinin muhtelif işlerinde kullanılmak üzere Kıbrıscık köylere yönelik hizmetlerinde kullanılmak üzere 16 bin 265 TL.’nin Kıbrıscık Köylere Hizmet Götürme Birliği hesabına aktarılması talepleri de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Bu konu vakıfları ya da

Dörtdivan belediyesini ilgilendirir

Dörtdivan’da tescilli taşınmaz vakıf kültür varlığı olan Merkez Camisinin İl genel meclisi ile bağlantısını anlayamadığını söyleyen CHP’li il genel meclis üyesi Sabri Fırat bu konunun Vakıflar genel müdürlüğüyle Dörtdivan belediyesini ilgilendirdiğini söyleyerek; “ Bu arazi satın alınacaksa Dörtdivan belediyesi ya da Vakıflar genel müdürlüğü tarafından satın alınmalıdır.” Dedi. Kayıtlı tescilli taşınmaz vakıf kültür varlığı olan Merkez Camisinin öncelikli olarak Vakıflar genel müdürlüğüne ait olduğu için Vakıflar genel müdürlüğü tarafından satın alınması gerektiğini vurgulayan Fırat” Bu olmazsa Dörtdivan belediyesi de Kayıtlı tescilli taşınmaz vakıf kültür varlığının belediye imar planı içersinde bulunmasından dolayı burasıyla ilgili tasarrufta bulanabilir. Konu kesinlikle il genel meclisini ilgilendirmemektedir.” Dedi. Konu incelenmek üzere oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gönderildi.




03 Eyl 2013 - 20:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.