Gölcük temizleniyor

İlimizin doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı'nda göl yüzeyini kaplayan civanperçemi bitkisi temizleniyor.

Haber: Volkan Yılmaz

Bolu Belediyesi ve Milli Parklar Müdürlüğü işbirliğinde Gölcük Tabiat Parkı’nda göl yüzeyini kaplayan istilacı bitkilerden arındırılması için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce İstanbul’dan özel olarak teleskopik uzantılı amfibi sulak alan taşıtı kiralanarak, göl yüzeyini kaplayan civanperçemi bitkilerinin temizlenmesi için çalışmalara başlanıldı. Belediye ekiplerince yapılan çalışmalar sayesinde göldeki ekosistemi olumsuz yönde etkileyen, hem de görüntü kirliliğine neden olan istilacı bitkilerin, en geç bir hafta içinde göl yüzeyinden tamamen arındırılması planlanıyor.

12 Ağu 2020 - 10:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.