Gölköy’de yeni birim binaları hızla yükseliyor

AİBÜ Gölköy Kampüsü Yeni Bir Çehreye Kavuşuyor

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gölköy merkez kampüsünde, yeni birim ve fakültelerin binaları hızla yükseliyor. Son dönemde üniversiteye kazandırılan Diş Hekimliği Fakültesi, Ali Ericek İlahiyat Fakültesi, Merkezi Yemekhane, Merkezi Araştırma Laboratuvarı Nükleer Radyasyon Tespit Uygulama ve Araştırma Merkezi binalarının inşaatları, AİBÜ Rektörlüğünün verdiği büyük önem neticesinde tamamlandı. Mühendislik Mimarlık Fakültesi Ek Bina ve Enerji Verimliliği Eğitim Merkezi binaları ile Ali Ericek İlahiyat Fakültesi Tatbikat Cami inşaatlarının devam ettiği yeni gelişme alanında, alt yapı çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ediyor. Kampüs Gelişme alanında bu kapsamda; 800 metre uzunluğunda 12 metre genişliğinde yol yapım çalışmalarına başlandı. İş makinelerinin yoğun bir faaliyet içinde bulunduğu alanda bir yandan da kazı, stabilize dolgu, alt temel dolgusu, beton asfalt, plent-mix temel ve kaldırım yapım çalışmaları sürüyor. Kampüs gelişme alanında yapılan çalışmalar arasında Diş Hekimliği Fakültesi Binası, Mühendislik Fakültesi Ek Bina, İlahiyat Fakültesi ve Cami otoparkları da yer alıyor.Ayrıca bölgenin elektrik ihtiyacı için Trafo ek bina, elektrik imalatları ve yol aydınlatmaları da yapılacak. AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun, yaptıkları çalışmalarla, Gölköy kampüsünün yeni gelişme alanıyla bambaşka bir çehreye bürüneceğini söyledi. Rektör Coşkun, kampüs gelişme alanında yürüttükleri altyapı çalışmalarını 2013-2014 akademik yılına yetişecek şekilde bitirmeyi planladıklarını kaydetti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.