“Göller diyarı“ Bolu

Batı Karadeniz Bölgesinde yeşilin her tonunu barındıran sayıları 200'e ulaşan gölleri ile önemli bir turizm değeri oluşturan Bolu, her mevsim yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.


Yüzde 65'i ormanlarla kaplı olan başta Abant ve Gölcük tabiat parkları ile Yedigöller Milli Parkı'nın yanı sıra Ayıkayası, Beşpınarlar, Karagöl, Göksu, Kargalı Gölcük, Sülüklügöl, Sünnet Gölü tabiat parklarının da yer aldığı Bolu'nun sahip olduğu doğal güzellikler, 4 mevsim yüz binlerce turistin ilgisini çekiyor. Abant ve Gölcük tabiat parklarında oluşan doğal güzellikler tatilcilerin beğenisini kazanırken, Yedigöller Milli Parkı ise özellikle sonbahar tutkunlarının gözde mekanları arasında yer alıyor. Sahip olduğu tabiat ve milli parkların yanı sıra yaklaşık 200 göl ve göledin bulunduğu Bolu, adından bundan sonra "göller diyarı" olarak söz ettirmek istiyor.

Yılın her döneminde ulaşım imkanı bulunan Bolu, büyük şehirlerin gürültüsüyle kalabalık ortamından bir an olsun uzaklaşmak isteyen vatandaşlara hem doğayla iç içe olma hem de sessiz bir ortamda tatil yapma imkanı sunuyor. Türkiye'nin en çok bilinen göllerinden birisi olan Abant'ın 7 katı büyüklüğündeki Seben Gölü ile Ankara-İstanbul karayolu üzerinden de görülebilecek durumda olan Yeniçağa gölü başta olmak üzere Bolu ve ilçelerinde bulunan 200 göl ve gölet, ziyaretçilerini bekliyor.

Sadece kent merkezi değil, tüm ilçeleri ve köyleri ile muhteşem bir coğrafyaya sahip olan ilin tamamının tanıtılması adına çalışmalar yapan yetkililer, bütün ilçeler ve beldelerle beraber bu çalışmayı yürüttüklerini kaydediyorlar.

13 May 2018 - 10:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.