Görme engelli kocayı dolandırmakla suçlanıyorlar

2 yıl önce Bolu’nun Gerede ilçesinde yaşayan S.A. daha önce İstanbul’da arkadaşı olduğu M.C. B. ile birlikte görme engelli kocasını dolandırdığı iddiasıyla dün Bolu Ağır Ceza mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

HABER: SEMİH BAYKAL

Olay Ağustos 2014’te Gerede’de meydana geldi. İstanbul’da yaşayan S.A. isimli bir kadın 3 yıl önce Bolu’nun Gerede ilçesinde yaşayan görme engelli S.K. ile evlenerek Gerede’ye yerleşti. Evliliklerinin 1. Yılında ise S.A. 3 yıldır tanıdığı eski sevgilisi M.C.B’yi Gerede’ye davet etti ve kocasına akrabam diye tanıttı. Daha sonra S.K. eşi S.A.’ya cep telefonu aldı. Bunun üzerine aynı günün akşamı M.C.B, S.A ile evde bulunan ziynet eşyaları ve cep telefonunu alarak kaçmak istedi. Ancak S.A. bunu reddetti. Bunun üzerine M.C.B. evde bulunan ziynet eşyaları ve cep telefonunu alarak S.A’ya şiddet uyguladı. daha sonra S.A. kaçarak evlerinin altındaki işyerine sığındı. İşyeri sahibinin hemen polise haber vermesiyle M.C.B. ziynet eşyalarıyla birlikte yakalandı. Durumu öğrenen görme engelli S.K. ise evden attığı eşi ve M.C.B. hakkında şikayetçi oldu. Bunun üzerine eşinden boşanan S.A ile M.C.B. hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla dava açıldı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan S.A. hazır bulunurken, M.C.B.’nin ise Avukatı hazır bulundu.

“KOCAMI DOLANDIRMADIM”

Duruşmada hazır bulunan sanık S.A. ifadesinde kendisinin kocasını dolandırmadığını fakat M.C.B. tarafından tehdit edilerek gasp edildiğini öne sürerek şunları söyledi; “ Olay gününde ben S.K ile bir yıldır evliydim ve Gerede’de yaşıyordum. Olay gününden önce bir gün M.C.B. beni aradı ve Adana’ya gideceğini söyleyerek geçerken Gerede’ye gelip benimle görüşmek istediğini söyledi. Ben de bunu kabul ettim. Kocamada M.C.B.’nin benim akrabam olduğunu ve beni görmek için Gerede’ye geleceğini söyledim. Kocamda bu durumu kabul etti. Ben M.C.B.’yi evlenmeden önce İstanbul’da yaşadığım sıralarda tanıyordum. M.C.B. ile olay gününe kadar 3 yıldan beri arkadaştık. Ben o yüzden M.C.B.’nin benim yanıma gelmek isteğini kabul ettim. M.C.B. benim yanıma geldiği sıralarda kocam S.K. bana telefon etmek istediğini söyledi. Bunun üzerine bende olay gününden bir gün önce M.C.B ile telefon bakmak için telefoncuya gittim. Olay günü de S.K., M.C.B. ve ben üçümüz birlikte telefonu almak için aynı dükkana gittik. O gün telefonlardan ben çok anlamadım için M.C.B. bana bir telefon seçti ve kocamda kendi faturalı hattı üzerinden M.C.B.’nin seçtiği telefonu aldı. Daha sonra Kocama benim telefon hattımın olmadığını, bana bir de telefon hattı alınması gerektiğini söyledim. Bunun üzerine kocam hattı da yarın alırız dedi. M.C.B.’de bunun üzerine kendi telefon hattını benim telefonuma taktı ve bana verdi. O gün akşam ise M.C.B. eve alkol alı geldi. Bunun üzerine bende evde alkol almaması gerektiğini söyledim. Ancak M.C.B. bana Kocamın izin verdiğini o yüzden içeceğini söyledi. M.C.B. alkolün hepsini içtik sonra kocamın odaya geçtiğini, M.C.B.’nin de salonda oturduğunu gördüm. O sırada M.C.B. beni fark etti ve kolumdan tutarak beraber kaçmamızı istedi. Bende evli olduğumu ve kendisiyle kaçamayacağımı söyledim. Bunun üzerine M.C.B. mutfaktan bıçak alarak beni öldürmekle tehdit etti ve kolumda sigara söndürdü. Daha sonra M.C.B. evde ne kadar zimmet eşyası varsa kendisine vermemi istedi. Bende bunun üzerine M.C. telefonumu ve evde bulunan birkaç ziynet eşyası verdim. Daha sonra M.C.B. ile boğuştuk ve o sırada elindeki bıçak kırıldı. Bende bundan fırsat bilerek evimin yan tarafında bulunan internet kafeye sığındım ve sahibinden polis çağırmasını istedim. Bunun üzerine M.C.B. tam evden çıkarken polis ekipleri tarafından yakalandı. Olaylar bundan ibarettir. Ben kocamı dolandırmadım. Üzerime atılan hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. M.C.B.’den de şikayetçiyim” diye söyledi.

DAVA 12 NİSAN TARİHİNE ERTELENDİ

S.A.’nın ifadesinden sonra Cumhuriyet Savcısı ise mütalaasında, Songül A.'nın kendisine hediye edilmiş eşyaları başkasına vermesinin 'dolandırıcılık' suçu kapsamında yer almaması, M.C.B.'nin de eşyaları zor kullanarak almaması nedeniyle iki sanık için beraat talep etti. Duruşma, avukatların mütalaaya karşı savunma yapmaları için 12 Nisan tarihine ertelendi.

05 Nis 2016 - 15:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.