GÖYNÜK ARTIK “CİTTASLOW” “SAKİN ŞEHİR” GÖYNÜK

30 ülkeden yüzlerce kentin üye olduğu Cittaslow (sakin şehir) ağına kabul edilen 3 yeni ilçeden biri de Göynük oldu. 2015 yılında Cittaslow’a aday olan Göynük’ün başvurusu kabul edildi.

1999 yılında İtalya’da kurulması ile yayılmaya başlayan ve dahil edilen bölgelerin turizmine büyük katkı sağlayan kelime kökeni İtalyanca "Citta (Şehir)" ve İngilizce "Slow (Yavaş)" kelimelerinin birleşmesiyle türetilen Cittaslow, "Sakin Şehir" ağına çevre politikaları, altyapı politikaları, kentsel yaşam kalitesi politikaları, tarım, turizm, esnaf ve sanatkarlara dair politikalar, misafirperverlik, farkındalık ve eğitim için planlar, sosyal uyum ve ortaklık için 70 kriteri sağlayan Göynük de dahil oldu.

Bu yıl 21.’si düzenlenen EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda(EMITT) Cittaslow’un İtalya’da bulunan merkezinden müjdeli bir haber aldıklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanı ve Cittaslow Türkiye Koordinatörü Tunç Soyer: “3 yeni Sakin Şehrimiz daha onaylandı. Bunları da önümüzdeki hafta Şavşat’ta düzenlenecek Cittaslow Türkiye toplantısında açıklayacağız” dedi. (BMA)

03 Şub 2017 - 11:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.