Güllü Yaman; “En büyük bayramımız kutlu olsun”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Bolu Şube Başkanı Güllü Yaman, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’ncı yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada; “En büyük bayramımız kutlu olsun” dedi.


Haber: Kasım ŞAHİN

Yaman, açıklamasının devamında şunları söyledi; Cumhuriyetimizin 95’inci yılını idrak etmenin sevinç ve gururunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkıp Milli Mücadeleyi başlatmasından, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilemez bir değerdir.

Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun'a çıkmalarından sonraki dönemde yer alan Amasya Tamimi, Erzurum ve Sivas Kongreleri hareketlerinin ulusa dayandırmışlardır. Ulusal egemenlik, ulusal kurtuluş savaşı sürecinde dayanılan en önemli unsurdur.Saltanat'ın kaldırılışı ve Cumhuriyet'in ilanı ile "Ulusal ve Laik Devlet" gerçekleştirmiş oldu. Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş bir ülke olabilmesi için mücadeleye devam edilmesi ve mücadeleye ara verilmemesi gerekiyordu. Bu sebeple Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın bittiği yerde; Türkiye'nin çağdaşlaşma savaşı başladı.

"Cumhuriyet", "Ulusal Egemenlik", "Demokrasi", "Bağımsızlık" kavramlarının birbirlerinden asla ayrılmaması gerekmektedir. Ulusal egemenliğinin temsil edildiği yer olan TBMM bizim için demokrasi mabedidir. Ulusal egemenliğin bulunmadığı bir Cumhuriyet'i düşünmek mümkün değildir.İşte bu bakımdan 29 Ekim 1923 önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti, "Ulusal Egemenlik", "Demokrasi" kavramlarına dayanmaktadır.

Numaracı Cumhuriyetçiler, teslimiyetçiler, karşı devrim sempatizanları, global dünya düzenine inanan neo-liberaller küçümseseler de, yok saymaya çalışsalar da Türk Devrimi dünya tarihinde çok önemli bir yer tutmaktadır.Türk devriminin halk ile bütünleşerek emperyalizme karşı yapılmış olması değerini bir kat daha arttırmaktadır.

Değerli Basın mensupları kuşkusuz ki Cumhuriyet, demokrasiyi geliştiren en mükemmel sistemdir. Bireyin hak ve Özgürlükleri ancak ve ancak bu sistem sayesinde güvencede olabilir. Türk Ulusu Cumhuriyet’e bağlanır ve de onu yüceltip geliştirmeye muvaffak olabilirse işte o zaman demokrasinin nimetlerinden en iyi bir şekilde yararlanır ve çağdaş toplumlar içindeki o hak ettiği yerini alır. Bu nedenle Cumhuriyeti yüceltip sürdürmek her Türk’ün milli görevi olmalıdır. Çocuklarımızın geleceği buna bağlıdır. Unutmayın 29 Ekim 1923 karanlığa karşı başkaldırıdır. 29 Ekim 1923 ulusal onurdur. 29 Ekim 1923 sonu olmayan bir başlangıçtır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetin Kuruluşunun 95. yıldönümünü Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak en içten dileklerimizle kutlar, Başta ebedi liderimiz ulu önder Atatürk olmak üzere canlarını bu vatan uğurunda feda eden şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi de minnet ve şükranla anarız. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun…

28 Eki 2018 - 13:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.