Hakim ve Savcılar görev başında

15 Temmuz 2016 tarihi akşamı sözde darbe girişimi sonrası FETO/PDY kapsamında Bolu Adliyesinde görev yapan 17 hakim ve savcı görevlerinden alınmış ve bunların bir çoğu ise tutuklanmıştı. Darbe girişimi sonrası yeniden yapılanmaya giden Bolu Adliyesine yeni atamalar yapıldı ve görev dağılımı adliyenin resmi sitesinde yayınlandı.

Haber: Kasım ŞAHİN

Darbe girişimi sonrası Bolu adliyesinde görev yapan 17 savcı ve hakimin görevden alınmasının ardından mahkemelerde bir müddet aksamalar meydana gelmişti. Adalet Bakanlığının hemen devreye girmesiyle birlikte ilimize özellikle genç hakim ve savcılar atandı. Adliyenin resmi internet sitesinde yayınlanan görev dağılımına göre sadece birkaç mahkemede noksanlık gözlenirken, görevden alınan hakim ve savcıların yerleri de yüzde 90 oranında dolduruldu. Yıllardır Görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven’in yerine geçtiğimiz ay 2017 yaz kararnamesiyle Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Önder Yaman atanırken, Ağır Ceza Mahkemesi ve Ağır Ceza Başkanlığına Hakim Seyfi Han getirildi. FÖTE/PDY kapsamında görevlerinden alınan hakim ve savcıların yerine getirilen işte o yeni hakim ve savcı listesi şu şekilde oluştu.

MAHKEME HAKİMLERİ

Ağır Ceza Mahkemesi ve Ağır Ceza Başkanı Hakim Seyfi Han, Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Yusuf Zabun, 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakim Sinan Karademir, 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Fatih Delice, 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hüseyin Zümrüt, 4. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Muzaffer Gökçe, Sulh Ceza Hakimi Anıl Özdilek, İnfaz Hakimi Nihat Kaya, 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Ebru Baydaş, 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Taner Gülşen, İş Mahkemesi Hakimi Abdullah Bükcüoğlu, Aile Mahkemesi Hakimi Gülperi Cicili, Seda Çağlayan, 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Gül Karademir, 2. Sulh Hukuk Hakimi Şule Çağlar, Kadastro Mahkemesi Hakimliğine Hakim Şule Çağlar ve İcra Mahkemesi Hakimliğine Hakim Gül Karademir bakmakta.

Cumhuriyet Savcılarımız

Şule Füsun Çelik, Yakup Avşar, Hilal Sarı Avşar, Serkan Birdane, Selahattin Halefoğlu, Bilgin Çiçek, Alperen Ertürk, Hüseyin Kantar, Mehmet Emin Çıplak, Hami Can; Abdullah Burak, Ömer Albayrak

Gerede Cumhuriyet Savcılarımız

Mehmet Aksu, Ali Dokumacı, Serkan Pamuklar

Mengen Cumhuriyet Savcılarımız

Yavuz Akarçay, Coşkun Deniz

Mudurnu Cumhuriyet Savcılarımız

Gülüzar Uşan, Samet Deniz

Göynük Cumhuriyet Savcılarımız

Furkan Aslan, Emine Ersayar


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.