HAKKANİYETLİ VE ADİL SORUŞTURMA İSTİYORUZ

Bolu’da ki demokratik kitle örgütleri Abant İzzet Baysal Üniversitesi(AİBÜ)’de geçtiğimiz dönemlerde yaşanan olaylar ve neticesinde bazı öğrencilere verilen okuldan uzaklaştırma cezaları ile alakalı olarak AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun ile görüştü.

Yapılan görüşme sonrası kitle örgütleri adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Özkan Üstün; “AİBÜ’de geçtiğimiz dönem yaşanan olaylar sonucunda bazı öğrencilere soruşturmalar açılmış ve bunun neticesinde öğrenciler çeşitli cezalarla cezalandırılıp eğitim öğretim hakları engellenmiştir. Bu konular ile ilgili Bolu’daki bazı sivil toplum kuruluşları ile birlikte AİBÜ Rektörü Sayın Prof. Hayri Coşkun’u ziyaret ederek konu hakkında görüşmede bulunduk. Yaptığımız görüşmede bu öğrencilerin eğitim haklarının engellenmemesini ve bundan sonraki süreçlerde daha dikkatli olunması gerektiğini üniversite yönetimine ilettik” dedi.

“DEMOKRATİK HAKLARINI KULLANMAK İSTEMİŞLERDİR”

Açıklamasında bu öğrencilerin mağdur edildiğini söyleyen Özkan Üstün; “Öncelikle bu öğrenciler demokratik hakları olan yürüyüş ve basın açıklaması yapma haklarını kullanmak istemiştir. Soruşturmaya konu olan olayın çıkış nedeni öğrencilere yönelik yapılan saldırıların protesto edilmek istenmesidir. Bu protesto esnasında yaklaşık 100 kişilik karşıt görüşlü grup bu öğrencilere pala da dâhil birçok aletle saldırmış ve öğrencilerde kendilerini korumaya çalışmışlardır. Bu guruptakilerin çoğunluğunun kampus öğrencisi olmayıp Meslek Yüksekokulu öğrencisi ve öğrenci olmayan kişiler olduğu ortadadır. Bu öğrencilerin ve öğrenci olmayanların bu tip günlerde okula alınmadığı bilinmektedir. Bu gün neden alınmış ve öğrencilere saldırılmalarına göz yumulmuştur” ifadelerini kullandı.

“OLAYLARIN ÇIKIŞ NEDENLERİ ARAŞTIRILMAK YERİNE SALDIRIYA UĞRAYAN ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLMİŞTİR”

Bu cezaların tekrardan hakkaniyet ölçülerinde tekrar ele alınmasını Üniversite yönetimine ilettiklerini belirten Özkan Üstün; “Rektörlükle yaptığımız görüşmede bu kişilerin okula nasıl girdiğinin araştırılıp araştırılmadığını, zaten bu gurubun okula girmesi yâda basın açıklaması yapan guruba saldırması engellenseydi bu olayların yaşanmayacağını dile getirdik. Soruşturma sürecinde öncelikle olayların çıkış nedenleri araştırılmak yerine saldırıya uğrayan öğrenciler mağdur edilmiştir. Ayrıca kampusun öğrencisi olmayıp palayla basın açıklaması yapan guruba saldıran öğrenciye 2 yarıyıl verilip, kendini savunan öğrencilere de aynı cezanın verilmesi hakkaniyet ve eşitlik ilkeleriyle uyuşmamaktadır. Rektörlükten talebimiz itiraz sürecinde daha hassas, adil, hakkaniyet ve öğrencilerin eğitim ve öğretim hakkından yana tavır sergilemeleridir” şeklinde konuştu.

25 Eyl 2014 - 19:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.