Hastane yerine müftülük

Yeniçağa’da yıllar önce yapılan ve deprem sonrası hasarlı olduğu için yıkımına karar verilerek atıl durumda bırakılan eski ilçe sağlık merkezi binasının bulunduğu arazi için müftülüğün devreye girdiği iddia edildi.

HABER: AYSUN BEYKOZ

Sultan Reşat Caddesinde bulunan boş arazi müftülük tarafından kurum bünyesine dahil edilmek isteniyor. Daha önce eski ilçe jandarma komutanlığı arazisi olan arsa dönemin müftüsü tarafından Bolu İl Müftülüğüne tahsis edilemeye çalışılmış araya giren siyasiler tahsis yapılmasını engellemişlerdi. O dönem İl Sağlık Müdürlüğüne verilen araziye Yeniçağa İlçe Devlet Hastanesi yapılmıştı. Daha sonra hasarlı 1999 depreminde hasar alan bina yıkılmıştı. Yıkım sonrası hastane binası arazisi uzun süredir atıl durumda bekliyor. Yeni yapılan Devlet Hastanesi Hizmet Binasının bitişiği olan alanın hastaneye ek tesisler için kullanılması gerekirken, müftülük boş arazinin kuruma tahsisini istiyor.

Yeniçağalılar, bahse konu arazinin yatan hasta kapasitesi düşük olduğu için yer sıkıntısı çeken ve boş araziye ihtiyacı olan ilçe devlet hastanesine verilmesini istiyor. Arazinin hastane yerine müftülüğe verilmesine karşı çıkan Yeniçağalılar, “bu araziyi müftülük yıllardır almaya çalışıyor. Ama ilçe hastanemizin yatak kapasitesi çok düşük olduğu için bun alana ek tesis yapılmasını istiyoruz. Lütfen yetkililer sesimizi duysun” yorumunda birleşiyorlar.

02 Ağu 2018 - 00:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.