Haydi çocuklar tatile

Köroğlu İlk ve Ortaokulunda düzenlenen resmi törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun,Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, bazı daire müdürleri, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Haydi çocuklar tatile
Haber albümü için resme tıklayın

Köroğlu ilk ve Ortaokulunda düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, Köroğlu Orta Okulu Müdürü Mehmet Özkan açılış konuşmasını yaparak hem okulu tanıttı hem de katılımcılara teşekkür etti.

Okulun 4-A sınıfı öğrencisi Zeynep Sude Çanakçı'nın 'Veda' isimli şiirini okuması ile devam eden programda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Bolu da bu dönemde 213 okulda 48 bin öğrencinin karne aldığını ifade ederek, 2015-2016 yılının ilk dönemini kapattıklarını ifade etti. Bolu'da eğitim-öğretimin kalitesini artırmak için çalıştıklarını anlatan Çavuşoğlu, ildeki akademik başarıyı da artırmak için var güçleriyle çalıştıklarını aktardı ve bu yılki TEOG sınavında Bolu'nun başarısının geçen yıla oranla arttığını ifade etti.

Programda, bu yılki TEOG sınavında bütün soruları bilen 5 öğrenci ve geçen yıl yapılan üniversite sınavlarında alanında Türkiye birincisi olan Rahmaniye Aksoy sahneye çağırıldı. Geçen yılın Türkiye birincisi Rahmaniye Aksoy'a Bolu Valisi Aydın Baruş, TEOG birincilerine ise diğer protokol üyeleri tarafından hediye verildi. Hediye töreninin devamında geçen yılın Türkiye birincisi olan Rahmaniye Aksoy bir konuşma yaparak, ilk ve ortaokulu Göynük ilçesinde okuduğunu, lise eğitimini ise Anadolu Öğretmen Lisesi'nde (Sosyal Bilimler Lisesi) tamamladığını ve başarılı olmak için ipin ucunu baştan tutarak hiç bırakmadığını ifade etti.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, burada bir gurur tablosunu izlediklerini ifade ederek, bu başarıda emeği geçenleri tebrik etti. "Milli Eğitim adına mutluyuz, umutluyuz" diyen Başkan Yılmaz, "Çocuklarımızın iyi yetişmesi demek, ülkemizin iyi olması demektir. Allah bu yolda hepimizin yardımcısı olsun" dedi.

"AZİMLE ÇALIŞTIĞINIZ ZAMAN BAŞARAMAYACAĞINIZ HİÇBİR HEDEF YOK"

Törende son konuşmayı yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, karne töreni vesilesiyle burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Biraz önce ilimizden Türkiye çapında başarılı olmuş evlatlarımızı kutladık, gurur duyduk. Bolu'nun adının Türkiye'de eğitim seviyesi ile ön planda olması hepimizi gururlandırıyor. Biraz önce tebrik ettiğimiz çocuklarımız, gerçekten çok zor biri başarıyı gerçekleştirdiler ve tam puan alarak önümüzdeki dönemde de yapılacak olan sınavda da üstün bir başarı göstererek, Türkiye'nin en iyi okullarına yerleşecekler. Rahmaniye kızımız gördüğünüz gibi Türkiye birincisi olarak en önemli hukuk fakültelerinden birini burslu olarak yerleşmiş ve bu başarısı devam edecek. Biz bundan eminiz ve yetişmiş olduğu okul da bir ilçemizde bulunan ilk ve ortaokul. Daha sonra İl’e gelerek bu başarıyı gösteriyor. Buradan çıkarmamız gereken de şu: Eğitim almış olduğunuz koşullar ne olursa olsun, yılmadığınız aman, azimle çalıştığınız zaman başaramayacağınız hiçbir hedef yok. Köroğlu ilkokulumuzda ve ortaokulunda öğrenim görüp TEOG sınavında 120 tam puan alan Halime çocuğumuz gerçekten gözlerimi yaşarttı. Ailesini de gerçekten böyle değerli bir evlat yetiştirdikleri için tebrik ediyorum. Yine diğer okullarımızdan bu dereceyi alan çocuklarımızın da gözlerinden öpüyorum, tebrik ediyorum" dedi.

"YATIRIMI İNSANA YAPMALIYIZ"

"Biz dünyada bir yere geleceksek Türkiye olarak adımızı duyuracaksak ve çevremizde, kültür coğrafyamızda zor durumda olan kardeşlerimize yardım edeceksek bunu gelişmiş bir ülke olmakla başarabiliriz." diyerek sözlerine devam eden Bolu Valisi Aydın Baruş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Gelişmiş bir ülke olmanın yolu da insan kaynağına yatırım yapmaktan geçer. İnsan kaynağınız iyi olmadığı zaman istediğiniz kadar doğal zenginliğe, yeraltı kaynaklarına sahip olun bunu başaramazsınız. Dünyanın ekonomik ve sosyal olarak ileri gitmiş toplumlarına baktığımızda bu insan kaynağını kaliteli hale getirdikleri ve bununla kalkınmayı başardıklarını görüyoruz. İşte Türkiye'nin de kalkınmasının ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmasının yegane dayanağı bu insan kaynağımız olacaktır. Bolu olarak da ülkemizin insan kaynağına çok değerli katkılar yaptığımız için, eğitim seviyemizi her geçen gün başarılı bir şekilde ileriye götürdüğümüz için mutluyuz ama bu başarılar bizim için yeterli olamaz. Burada en büyük görev idareciler olarak bizlere; çocuklarımızla en yakın temasta bulunan öğretmenlerimize ve ayrıca da çocuklarımızı destekleyecek olan ailelerimize düşüyor. Ben hep birlikte çalıştığımız zaman iş birliği halinde hareket ettiğimiz zaman bunu başarabileceğimiz düşünüyorum. Hedefler bitmez, başarı çıtaları hiçbir zaman aşağıya inmez. Bundan sonra çok daha büyük hedeflere, çok daha büyük başarılara Bolu'yu taşıyacağımıza ve çocuklarımızın ailelerimizin ve Türkiye’mizin yüzünü güldüreceğimize inanıyorum. Bu vesile ile bugün karnelerini alacak olan evlatlarımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki dönemde de daha disiplinli bir şekilde çalışarak daha önemli başarılara imza atmalarını diliyorum."

Konuşmaların ardından okul öğrencilerinin hazırladığı koro ve halk oyunları gösterisi yer alırken, öğrencilerin sergiledikleri performans büyük alkış aldı.

Daha sonra ise Oryantring Türkiye Şampiyonasında küçük kızlar kategorisinde Türkiye 3'üncüsü olan okul öğrencilerine Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından hediye verildi ve Vali Baruş öğrencilere başarılarının devamını diledi.

KARNE DAĞITIM TÖRENİ

Salon programının ardından ise karne dağıtım törenine geçildi. Vali Baruş ve beraberindekiler ilk olarak okulun 1-A sınıfına girerek öğrencilere karnelerini verdiler. İlk karneyi de Vali Baruş verirken, karnelerinin yanında her öğrenciye Sevgi Evlerinde kalan çocukların yazımı ve çizimlerini tamamen kendilerinin yapıp hazırladıkları 'Altın Balık' isimli kitabı hediye edildi. Ayrıca kız çocuklara bebek, erkek çocuklara ise araba da hediye edildi.

Vali Baruş ve beraberindekiler okulun 8-D sınıfına da giderek öğrencilere karnelerini verdiler ve bir de kitap hediye ettiler.

RESİM SERGİSİ AÇILIŞI

Karne töreninin devamında ise okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Ahu Uzun tarafından okulun 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri ile beraber hazırladıkları, içerisinde Hat, Ebru ve Tezhip eserlerinin yanı sıra yağlı boya tabloların da yer aldığı sergi açıldı ve Vali Baruş ile beraberindekiler sergiyi geziler. HABER MERKEZİ


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.