Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencileri, Ses Eğitimi ve Diksiyon dersi kapsamında 14 hafta boyunca hazırladıkları şarkılı oyunlar ile skeçleri, Kültür Merkezi’nde düzenledikleri etkinlikte, Sakarya İlkokulu’nun 200’den fazla öğrencisi ile öğretmenlerine sahnelediler.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencileri, Ses Eğitimi ve Diksiyon dersi kapsamında 14 hafta boyunca hazırladıkları şarkılı oyunlar ile skeçleri, Kültür Merkezi’nde düzenledikleri etkinlikte, Sakarya İlkokulu’nun 200’den fazla öğrencisi ile öğretmenlerine sahnelediler. Etkinliğin öncesinde AİBÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Müzik Eğitimi Uzmanı Gamze Çalık Çetin ile birlikte şarkılar söyleyerek ritim çalışmaları yapan ve müzikli hikayeler dinleyen öğrencilere; şarkılı oyunlar ve skeçlerde ‘Karagöz-Hacivat, Keloğlan ve Nasrettin Hoca’ gibi geleneksel figürler; sağlıklı beslenme, suyun hayatımızdaki önemi ve suyu tasarruflu kullanma, tutumluluğun önemi, iyi ve kötü davranışlar ile olumlu ve olumsuz öğrenci davranışları gibi pek çok konuda bilgi verdi. Oyunların temalarını şarkılar söyleyerek pekiştiren öğrenciler, etkinliğin sonunda merak ettikleri soruları da sordular. Şarkılı oyunlar ve skeçlerle çok eğlendiklerini ve pek çok şey öğrendiklerini ifade eden Sakaryalı öğrenciler ve öğretmenleri, AİBÜ’ye ve Gamze Çalık Çetin’e teşekkür ettiler.


28 Haz 2013 - 21:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.