Hemşerimiz, Ankara Başsavcı Vekili oldu

Ankara Cumhuriyet Savcısı Dörtdivanlı Ramazan Dinç, HSK Kararnamesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine atandı. Başsavcı Vekili Dinç, anayasal düzene karşı işlenen suçlardan sorumlu olacak.

Haber: Esra ÖZTÜRK
(HSK) Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun kararnamesi ile 287 adli ve idari hakim ve savcının görev yerini değiştirilmişti. Görev yeri değiştirilen savcılar arasında Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Bolu Dörtdivanlı Ramazan Dinç de bulunuyor.

FETÖ davalarında Akıncı Üssüne ilişkin darbe girişimi soruşturmasını da yürütmüş olan Ankara Cumhuriyet Savcısı Bolu ili Dörtdivan ilçesi Göbüler Köyü Nüfusuna kayıtlı Ramazan Dinç, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu. HSK Kararnamesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine atanarak, görevine başlamış olan hemşerimiz Ramazan Dinç, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlardan sorumlu olacak.

Ramazan Dinç kimdir?

1973 doğumlu olup, Bolu ili Dörtdivan ilçesi Göbüler Köyü Nüfusuna kayıtlı. İlkokulu Dörtdivan Göbüler Köyünde; Ortaokul, Lise ve Üniversiteyi ise Ankara da okudu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakultesinden 1997 yılında mezun oldu. İlk göreve Ordu, Erzurum Cumhuriyet Savcısı olarak başladı. 2015 yılından itibaren Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak, Ankara da görev ifa etti. 12/10/2017 tarihli HSK Kararnamesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine atanarak, halen bu görevi sürdürmektedir.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ramazan Dinç, evli olup, İki çocuk babasıdır.

18 Kas 2017 - 23:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

02

Muharrem İMAMOĞLU - yeni cumhuriyet başsavcı vekili hemşehrimiz ramazan dinç beyi tebrik ederim. yeni görevinde başa rılar dilerim. çok sevindim ve memnun oldum.

emekli erzurum il müftü yardımcısı,yeniçağa'lı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Kasım 23:42
01

allah belanizi versin - 15 temmuz dosyalarini kapatttirinca ani bir yukselis yasamis ! mevzu bahis makamsa vatan teferruattir degil mi ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Kasım 23:42