“Hepimiz kardeşiz”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Uluslararası öğrenciler ve basın mensuplarıyla aşevinde bayramlaşma programı düzenledi. Burada Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hemşirelik Öğrencisi Ganalı Awal Mubarek Mohammed Bolu’da kaldığı süre boyunca yaşadığı sıkıntılarını açık yüreklilikle anlattı.

Haber: Semih Baykal

Kurban Bayramının birinci günün de Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Uluslararası öğrenciler ve basın mensuplarıyla aşevinde bir araya gelerek bayramlaşma programı düzenledi. Düzenlenen program da basın mensuplarına uluslararası öğrenciler adına Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hemşirelik Öğrencisi Ganalı Awal Mubarek Mohammed açıklamalarda bulundu. Öğrenciliğinin yanı sıra aynı zamanda da Bolu Amatör liginde hakemlik yapan Awal Mubarek Mohammed, 4 yıldır Bolu’da yaşadığını söylerek, bu süre içerisinde karşılaştığı sıkıntıları açık yüreklilikle anlattı. Awal Mubarek Mohammed; “ Bazen sokak’ta sıkıntı yaşıyoruz. Bolu’da herkes bizi görünce direk Afrikalı diyor. Afrika bir ülke değil kıtadır. Afrika kıtasında tam 54 ülke var. Bolu’da da Afrika ülkelerinden gelen 50 üzerinde öğrenci var. Burada da şu anda Zambiya, çibuti, Bize Afrikalı dendiğinde biz şaşırıyoruz. Afrikalı ne demek? Biz bunu anlamıyoruz. Sokak’ta bizim fotoğrafımızı çekmek isteyenlere biz bir şey demiyoruz. Ama önce gelsinler bize selam versinler. Biz de selamsız ahlaksız düşüyor diye bizde bir tabir var. Yani bize selam vermeden kimsenin bir şey yapmasına izin vermeyiz. Ben başta dediğim gibi 4 senedir buradayım. Artık Türkçe biliyoruz. İnsanlar sokakta bizi görüp geçtikten sonra gülmeye başlıyor. İnsanlar bizi görünce doğal olarak şaşırabilir, ama gülmelerine anlam veremiyorum. Gerçekten bu duruma çok üzülüyoruz. Bizimle konuşmak istiyorlarsa gelsinler konuşsunlar. Biz de insanız. Allah’ta bizi böyle yaratmış. Lütfen insanlardan rica ediyorum, bize böyle davranmasınlar. Biz kimseyle problem yaşamak istemiyoruz. Dediğim gibi bizde insanız. Bu duruma çok üzülüyoruz. Bolu gerçekten 4 mevsimin bir arada yaşandığı çok güzel bir kent. O yüzden Hepimiz kardeşiz bizle iletişime geçsinler” dedi.

“ÖZÜR DİLİYORUM”

Awal Mubarek Mohammed’in açıklamalarının ardından konuyla ilgili konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin yılmaz şunları ifade etti; “ Ülkem adına eksik bilgi ve yanlış bakış açısıyla alınganlık göstermenize neden olanlar adına özür diliyorum. Çünkü bizler Allah’a ve onun Peygamberi Muhammed’e inanıyoruz. Ayrıca yaratılan her birinin Adem ve Havva’dan geldiğine inanıyoruz. Yani herkesin kardeş olduğuna inanıyoruz. Bu kardeşlik içerisinde bütün dinler var. Hatta dinsizler de var. Yani insanoğlu dediğim gibi inancımız gereği kardeştir. Bolu’da eğitim görenlerle bir kardeşliğimiz daha var. Çünkü burada yetişmişsiniz, öğrenim görmüşsünüz ve artık Bolu’yu sahiplenmek durumundasınız. Tabi ki insanız ve hatalarımız, eksiklerimiz olacaktır. Bu eksikliklerimizde bilgisizlikten kaynaklananlarda var. Bilgisizlikten dolayı renkleriniz yüzünden insanlarımız sizi hep aynı görüyor. Yani sizleri farklı ülkelerden geliyor diye algılamaz. İşte bu bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Bizim bilgi eksikliğimizden dolayı yaptığımız hatalarda gönül koymayın ve affedici olun. Bolu’yu sevin ve irtibatınızı hiç kesmeyin. Ayrıca birbirlerinizle olan irtibatınızı da hiç kesmeyin” şeklinde ifade etti.

“SİZLERLE BİR ARADA OLDUĞUMUZ İÇİN ALLAH’IMIZA ŞÜKREDİYORUZ”

Açıklamasının devamında Kurban Bayramının öneminden bahseden başkan Yılmaz; “ Şu anda tabi İslam aleminin iki önemli bayramı var. Bu bayramlardan ikincisi olan kurban bayramındayız. Kurban bayramı yarada teslimiyeti ifade eder. Kurban bayramı İslamiyet Aleminin teslimiyet bayramıdır. Ayrıca fakir, fukaraya destek olmanın bayramıdır. Şu an İslam coğrafyası büyük sıkıntılar içerisinde. Mesela Filistin halen sıkıntılar içerisinde. Son olarak da Arakandaki Müslümanların çektiklerini görüyoruz. Onun için biz Müslümanlar birbirlerini daha çok anlama, algılama, kucaklaşma ve sevmek durumundayız. Onun için böyle bir gün de sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böyle bir günde sizlerle bir arada olduğumuz için Allah’ımıza şükrediyoruz” şeklinde konuştu.

01 Eyl 2017 - 18:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.