Hükümet derin devletin hukukunu koruyor

Eğitim Sen Bolu şube başkanı Dursun Yenin “Üstünlerin Hukuku Değil, Hukukun Üstünlüğünü Yaratıyoruz! Diyenler Derin Devletin Hukukunu Korumuşlardır” dedi.

Eğitim Sen Bolu şube başkanı Dursun Yenin yaklaşık beş yıldır süren Ergenekon Davası`nda, mahkeme heyetinin geçtiğimiz günlerde kararını verdiğini söyledi. Yenin;”Davanın seyri boyunca yaşadıklarımız ve halen maruz kaldıklarımız, AKP`nin darbe ve darbecilerle hesaplaşma adı altında tek derdinin önüne çıkan tüm engelleri tek tek ortadan kaldırmak olduğunu göstermiştir. Gezi direnişi süresince polis tarafından öldürülen gençlerimizin failleri, karanlık ellerin gölgesinde korumaya alınmışken, Roboski`nin hesabını vermemek için kırk takla atılırken, Binlerce insanı öldüren kontrgerilla gerçeğine teğet geçip, yeni derin devleti kanla büyütürlerken, Sivas Davası`na zamanaşımı kararı verilmesini "hayırlı olsun" diye karşılamışlarken, İş cinayetleri ardından "iyi öldüler" geçiştirmesine yaslanıp, betonların sıcak rantında iman tazelenirken, Kadınlar sokak ortasında katledilirken, "namus bekçiliğine" soyunup, "en az üç çocuk" dersleri verilirken, Kendinden olana eşitlik, özgürlük; kendinden olmayana türlü zulüm biçimlerini, cezaevleri hak olarak görürlerken,Ergenekon Davası`nın ardından demokrasi tartışması yapmak, yok hükmünde olanın tartışmasını yapmaktır!” biçiminde konuştu.

“Gerçek bir demokrasi inşa edebilmenin

yolu bizlerden geçmektedir”

Eğitim Sen Bolu şube başkanı Dursun Yenin sözlerini şu şekilde noktaladı;”Bu davada ne köy boşaltmalar, asit kuyuları, Sapanca üçgeni, Hrant Dink cinayeti, faili meçhulleştirilen katliamlar ne de yedisinden yetmişine önlerinde diz çökmeyen insanlara yapılan zulümler yargılanmıştır! Çünkü bugün özel yetkili yargı gücünü ellerinde tutanlar zulmün, zorbalığın ve talanın tarihine baktıklarında kendi suretlerinin aksinden başka bir şey göremeyeceklerini çok iyi bilmektedirler! Bu nedenle iktidarlarını neye ve kime borçlu olduklarını iyi bilmekte, hesaplarını buna göre yapmaktadırlar! Eğitim ve bilim emekçileri olarak ne dün bu zulümlerin ardındakilerin ne de bugün sultanlığını korumaya çalışanların, kısaca iktidarın başını tutanların, lütfettiği iki damla demokrasiyle yetinmedik. Çünkü demokrasinin, eşitliğin ve özgürlüğün tüm farklılıklarımızla birlikte ancak, eşit ve özgürce yan yana gelerek yine bizler tarafından inşa edilebileceğine inandık! Ensemizdeki failler değişse de bizler başka bir hukukla yan yana geldik! Bugün de başımızın üstünde bir kılıç gibi sallanan iktidarın "hukukunu" değil, yarınlarımızı inşa edeceğimiz ezilenlerin hukukunu savunuyoruz ve savunmaya devam edeceğiz! Ne AKP`nin karşısında demokrasi selamına duruyoruz ne de dünün faillerini ve zorbalıklarını unutuyoruz! Herkes için gerçek bir demokrasi inşa edebilmenin yolunun bizlerin elinde olduğunu çok iyi biliyoruz!

14 Ağu 2013 - 21:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.