İçişleri Bakanlığı’ndan Bolu Belediyesi’ne soruşturma

İçişleri Bakanlığı, Bolu Belediye Meclisinin yabancılara uygulanacak nikah ve su ücretlerine yönelik kararına ilişkin soruşturma başlattı.

Haber: Ceylan Beykoz

Bolu Belediye Meclisi tarafından yabancılardan su ücretlerinin dolar kuru üzerinden alınması ve yabancı uyrukluların nikah ücretlerinin 100 bin TL olmasıyla ilgili karara ilişkin soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı kaynaklarından gelen bilgiye göre, soruşturma kapsamında Anayasa’nın 10’uncu maddesinde yer alan “kanun önünde eşitlik” ilkesi, 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu’nun 3’üncü ve 5’inci maddelerinde belirlenen “eşitlik ilkesi ve ayrımcılık yasağı”, Türk Ceza Kanunu’nun 122’nci maddesinde düzenlenen “nefret ve ayırımcılık” ile 216’ncı maddesinde belirlenen “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve 257’nci maddesindeki “görevi kötüye kullanma” suçları başta olmak üzere ceza hukuku açısından değerlendirmeler yapılacak.

Soruşturma sonucunda elde edilecek hukuki değerlendirmeler, adli makamlar, ilgili kurum ve kuruluşlar ile kamuoyuyla paylaşılacak.

24 Kas 2021 - 09:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.